Infofinanciar > Info > Cadou de la stat de 8 Martie. Se dau tichete în valoare de 300 de lei pentru femei
Info

Cadou de la stat de 8 Martie. Se dau tichete în valoare de 300 de lei pentru femei

Cadou de la stat cu ocazia zilei de 8 martie.
sursa foto: pexel.com

Româncele au parte de o veste bună. Cu ocazia Zilei de 8 Martie, angajatorii pot acorda vouchere în valoare de 300 de lei. Pentru a beneficia de acest ajutor generos, iată ce trebuie să facă doamnele și domnișoarele.

Ziua internațională a femeii aduce cu sine o surpriză frumoasă pentru femeile din România. Angajatele pot primi vouchere cadou în valoare de 300 de lei de la angajatori. Vor să marcheze această zi specială într-un mod aparte. Este o creștere semnificativă față de plafonul anterior al voucherelor, care era de 150 de lei.

Cadou de la stat cu ocazia zilei de 8 martie

Guvernul a anunțat că aceste cadouri în bani oferite cu ocazia unei zile speciale vor fi scutite de impozitul pe venit și de contribuțiile sociale obligatorii, conform dispozițiilor din Codul fiscal.

Majorarea limitelor pentru tichetele cadou la 300 de lei reprezintă o schimbare binevenită. Astfel, angajatorii au posibilitatea să ofere femeilor vouchere cadou mai consistente cu ocazia celebrării zilei lor.

De obicei, companiile private oferă atât cadouri în bani, cât și o zi liberă de 8 Martie. Conform Ordonanței de Urgență, este obligatoriu ca firmele să utilizeze carduri pentru toate tichetele valorice, inclusiv pentru certificatele cadou.

„În cazul cadourilor în bani şi/sau în natură, inclusiv tichetele cadou, oferite de angajatori, veniturile sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, cu fiecare ocazie din cele de mai jos, nu depășește 300 lei.

Partea care depășește valoarea maximă de 300 lei, reprezintă venit impozabil din salarii și se va datora impozit pe venit din salarii si contribuții sociale obligatorii”, a transmis Agenția Naționala de Administrare Fiscală, (ANAF).

Categoriile care beneficiază de tichetele cadou

Femeile care pot beneficia de tichetele cadou de 8 Martie, conform ANAF, includ următoarele categorii:

1. Cadouri oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 Martie.

Angajatoarele pot acorda tichete cadou pentru a celebra Ziua Femeii. Astfel oferă un cadou apreciat pentru contribuția femeilor la locul de muncă.

2. Cadouri oferite angajatelor și copiilor minori ai acestora cu ocazia Paștelui, Crăciunului și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase.

Această categorie acoperă sărbătorile religioase majore. Oferă posibilitatea angajatorilor de a oferi cadouri angajaților și familiilor lor în aceste perioade festive.

3. Cadouri oferite angajaților în beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie.

Cu ocazia Zilei Copilului, angajatorii pot acorda tichete cadou pentru a aduce bucurie copiilor angajaților, sărbătorind astfel această zi dedicată celor mici.

Aceste reglementări oferă flexibilitate angajatorilor în a oferi beneficii și cadouri angajaților lor în diferite contexte și ocazii speciale. Este important de menționat că aceste beneficii sunt reglementate și sunt acordate conform prevederilor legale în vigoare, conform cancan.ro.