Infofinanciar > Info > Câciu, despre economia României: „O evaziune de 10% din PIB sau un GAP de TVA de 35% sunt de neacceptat”
Info

Câciu, despre economia României: „O evaziune de 10% din PIB sau un GAP de TVA de 35% sunt de neacceptat”

Adrian Caciu
sursa foto arhiva companiei

La finalul ședinței de Guvern de astăzi, Adrian Câciu a vorbit despre combaterea evaziunii fiscale din țară și despre importanța digitalizării în acest proiect.

Despre combaterea evaziunii fiscale şi o mai bună colectare a taxelor şi impozitelor la stat, anunţate de liderii PSD şi PNL, acesta susține:

„Ştiu că se lucrează intens la acest proiect şi este binevenit. O să mai spun ce au spus şi liderii coaliţiei şi am spus-o şi eu când eram ministru de Finanţe: este de neacceptat în continuare o evaziune de 10% din PIB sau un GAP de TVA de 35%. Practic, trebuie acţionat. Digitalizarea este unul din cele mai importante instrumente dar, pe lângă aceasta, şi ieşirea din birouri pe partea de antifraudă şi inspecţie fiscală trebuie să reprezinte un demers pe care trebuie să-l vedem – şi l-am văzut de fapt, în ultimele săptămâni.”

Adrian Căciu mai susține că „digitalizarea reprezintă unul dintre cele mai importante instrumente pentru combaterea evaziunii fiscale precum şi ieşirea din birouri pe partea de antifraudă şi inspecţie fiscală”, conform Agerpres.