Infofinanciar > Info > BvB a închis în creştere, luni seara. Acţiunile Banca Transilvania au fost cele mai tranzacţionate
Info

BvB a închis în creştere, luni seara. Acţiunile Banca Transilvania au fost cele mai tranzacţionate

BVB Sursa foto NewsMarker
Foto: facebook.com

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în creştere pe majoritatea indicilor şedinţa de luni. 37 milioane lei (7,44 milioane euro) a fost valoarea tranzacţiilor.

Indicele principal BET s-a apreciat cu 0,29% și a ajuns la 15.741,87 puncte.iar BET-Plus – care arată evoluţia celor mai lichide 43 de acţiuni de la Bursă – a înregistrat un avans de 0,23%.

Bursa de Valori Bucureşti, în creștere

De asemenea, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a crescut cu 0,24%. Indicele SIF-urilor, BET-FI, a scăzut cu 0,23%.

BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a apreciat cu 0,18%.  BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, a închis în urcare cu 0,51%.

Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, a consemnat un avans de 0,15%.

Banca Transilvania, în top

Acţiunile Banca Transilvania au fost cele mai tranzacţionate pe Piaţa Reglementată a Bursei de la Bucureşti, valoarea schimburilor înregistrate cu aceste titluri fiind de 5,9 milioane de lei.

În topul celor mai tranzacţionate acţiuni se află şi BRD – Groupe Societe Generale, cu un rulaj de 3,45 milioane de lei, şi Hidroelectrica, cu 3,44 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile COMCM Constanţa (+14,43%), Grupul Industrial Electrocontact (+8,51%) şi Bermas (+7,26%).

Bursa

Rolul principal al bursei de valori este să faciliteze fluxul de bani dinspre investitori, cei care au capitalul, către antreprenori. Cei care au nevoie de capital pentru dezvoltare. Beneficiile unei companii listate sunt totuşi mult mai sofisticate decât doar accesul la capital, deoarece, odată listate, companiile beneficiază simultan de îmbunătăţirea profilului lor, publicitate gratuită şi constantă, îmbunătăţirea guvernantei corporative, vizibilitate crescută în ochii clienţilor, partenerilor de afaceri, precum şi a comunităţii în sine.

Bursa de Valori Bucureşti oferă o alternativă de finanţare atât companiilor mature, care pot atrage capital pe Piaţa Principală, precum şi start-up-urilor şi IMM-urilor pentru care a fost creată piaţa AeRO. Pe ambele pieţe pot fi emise acţiuni şi obligaţiuni. În ultimii cinci ani, la Bursa de Valori Bucureşti au fost listate emisiuni de acţiuni şi obligaţiuni în valoare cumulată de 6,5 miliarde euro.