Infofinanciar > Info > Buget de vacanță! Poți să călătorești și cu bani puțini
Info

Buget de vacanță! Poți să călătorești și cu bani puțini

vacanta de rusalii
sursă foto: arhiva companiei

Este sezonul vacanțelor. Iar românilor le place să călătorească, dar și să împărtășească unii cu alții ce experiențe au avut de-a lungul timpului. Astfel, pe rețelele sociale există numeroase grupuri de astfel de persoane ce discută despre destinații, despre obiective, unități de cazare și așa mai departe.

De asemenea, se vorbește și despre buget. Chiar există un astfel de grup pe Facebook, intitulat „buget de familie”. Membrii discută despre cum reușesc să-și gestioneze bugetul în ceea ce privește concediile. Unul dintre utilizatorii de pe acest grup a explicat cum a reușit el să cheltuie doar 70 de euro într-o vacanță din Grecia, alături de alte trei persoane. „Noi am venit recent din Grecia, mâncam o dată pe zi (50-70 euro 4 persoane) pentru mic dejun și cină am făcut cumpărături din Lidl de 250 euro cam așa”, scrie utilizatorul pe respectivul grup de Facebook.

Buget de vacanță

De asemenea, o preocupare a unor membri din aceste grupuri este vacanța alături de copii și cum poate fi gestionat bugetul. „Nu știu cum să întreb, dar când mergeți în concediu, în Grecia de exemplu, câți bani de cheltuială aveți puși deoparte?”, pune cineva o întrebare. După care, vine și cu un exemplu.

„Mă gândeam la 100 ron/ persoană/ zi, cu o rezervă de 2.000 ron de urgență (pentru 10 zile). Asta ar acoperi mâncarea, excursiile cu vaporașul și câteva suveniruri, sper. Pe lângă suma asta este cazarea și motorina, taxe specifice pentru mașină, taxa de ședere. Gândesc conform realității sau ar trebui mult mai mulți bani? Familie cu 2 adulți și 2 copii mici”, a scris bărbatul respectiv pe grupul „Buget de familie”.

Poți să călătorești și cu bani puțini

Tot despre un concediu în Grecia a vorbit și alt membru al grupului. A explicat cum a decis el să procedeze alături de familie, căci se află în țara elenă alături de familie, cu soția și cei doi copii.

„Noi suntem acum în Grecia, am dat cam 35€/masă, 2 adulți și 2 copii (8 și 5 ani), dar am testat cam tot ce era în meniu. Puteți alege variante mai ieftine cam ~10€ era media/fel de mâncare sau puteți lua gyros la pachet care se găsește și la 3,5-4€. În unele taverne găsești meniu pentru copii care este mai ieftin sau porții foarte mari pe care le pot împărți”, a relatat românul pe grupul „Buget de familie”.

De asemenea, unii vin și cu sfaturi despre cum se poate proceda, sfaturi pe care le acordă din proprie experiență: „Sfatul meu este să aveți cel puțin 50 € de persoană pe zi. Va dau exemplu pentru Paralia Katerini, Thasoss și ceva la un buget friendly”.

„Mâncarea de persoană nu este mai scumpă de 10 euro pe zi. Cu vaporul este 45 de euro, dar nu cred că mergeți în fiecare zi. Suvenirurile în medie sunt la 4-5 euro depinde ce doriți să cumpărați. Hainele în general sunt al 5 €. Recomandarea mea este să aveți de persoană undeva la 450€ plus 50€ fond de urgență”, a scris altul pe grup, potrivit b1tv.ro.