Infofinanciar > Info > Bucureștenii rămân iar fără apă caldă! Care sunt zonele afectate
Info

Bucureștenii rămân iar fără apă caldă! Care sunt zonele afectate

apa calda misiuneacasa.ro
sursa foto misiuneacasa.ro

Termoenergetica, compania care furnizează încălzirea centrală pentru București, a anunțat că apa caldă va fi oprită în mai multe zone pentru a remedia avariile apărute în rețeaua de termoficare.

Pentru remediere avariilor este este necesară oprirea agentului termic, ceea ce înseamnă că se va opri alimentarea cu apă caldă în mai multe zone din București, fiind afectate peste 400 de blocuri și clădiri, inclusiv Spitalul Fundeni.

”Vă comunicăm faptul că operațiunile de încărcare a instalațiilor începute în data de 20 septembrie, pentru pregătirea noului sezon de încălzire, au în vedere conductele din rețeaua secundară de distribuție și NU au legătură cu lucrările de reparații efectuate pe rețelele primare. Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează pentru soluționarea problemelor apărute în teren. Este important de subliniat faptul că echipele CMTEB vor lucra simultan în mai multe puncte din rețea, astfel încât, pe măsură ce se vor remedia avariile, punctele termice să fie repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat”, a anunțat Termoenergetica, potrivit HotNews.

Care sunt zonele afectate

-Conducta Magistralei DN 500, din zona Calea Griviţei din Sectorul 1. Furnizarea agentului termic pentru apă caldă către patru puncte termice, care alimentează aproximativ 110 blocuri va fi sistată până în data de 05.10.2022, ora 24.00. Vor fi afectate de oprire şi punctele termice din zona Pajura şi din cartierul Bucureştii Noi.

-Conducta Magistralei I SUD, DN 800, în zona D-na Ghica din Sectorul 2. Pentru aproximativ 100 de blocuri din această unitate teritorial administrativă va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apa caldă până vineri, 07.10.2022, ora 24.00.

-Conducta Magistralei II SUD, DN 700, în zona străzii Ion Berindei din Sectorul 2. Pentru aproximativ 179 de blocuri şi Spitalul Fundeni va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apa caldă până vineri, 07.10.2022 ora 24.00.

-Conducta DN 600 în zona Calea Văcăreşti din Sectorul 4. Pentru aproximativ 38 de blocuri va fi sistată furnizarea agentului termic pentru apa caldă până miercuri, 05.10.2022, ora 24.00.

Avariile continuă în București

Datele furnizate pentru finalizarea lucrărilor sunt estimative și pot fi modificate după caz. Echipele lucrează în regim continuu pentru finalizarea în cel mai scurt timp a tuturor lucrărilor, anunță Termoenergetica.

Săptămâna trecută, peste 600 de blocuri din sectoarele 2 și 4 nu au avut apă caldă, în urma unor avarii în rețeaua de termoficare. Pe parcursul verii au avut loc numeroase avarii în Capitală, unele durând și până la 3 sapătămâni consecutiv.

De asemenea, Termoenergetica a început, odată cu 20 septembrie,încărcare a instalațiilor pentru pregătirea noului sezon de încălzire.

Termoelectrica a lansat și o aplicație de mobil, TERMOALERT, prin care compania comunică în timp real informații cu privire la sistemul centralizat de termoficare din Municipiul București. Utilizatorii vor primi notificări cu privire la orice avarie sau întrerupere în furnizarea agentului termic care intervine în zona lor, motivul opririi temporare a serviciului, evoluția lucrărilor de remediere și data preconizată pentru reînceperea furnizării serviciului.