Infofinanciar > Info > Bucureștenii, fără apă caldă și căldură. Aproape 1.100 de blocuri sunt afectate de o avarie
Info

Bucureștenii, fără apă caldă și căldură. Aproape 1.100 de blocuri sunt afectate de o avarie

termoenergetica
Sursa foto: arhiva companiei

În București a avut loc o avarie serioasă care i-a lăsat pe cetățenii Sectorului 4 fără apă caldă și căldură. Avaria s-a produs pe Magistrala Berceni, pe strada Turnu Măgurele, pe o conductă cu diametrul de 1000 mm. Conform informațiilor transmise de Termoenergetica, este vorba despre aproape 1.100 de blocuri care au rămas fără apă caldă și căldură.

Magistrala este veche de mai mult de 55 de ani. Anul în care aceasta a fost dată în folosință este 1968, după cum au transmis reprezentanții Termoenergetica. Furnizarea de apă caldă și căldură va fi sistată până cel târziu în seara zilei de 14 februarie.

„Inițial, în cursul dimineții, echipele companiei au încercat izolarea avariei din căminul de manevre situat la intersecția străzii Luică cu Bulevardul Constantin Brâncoveanu, însă din cauza volumului mare de apă, care nu a putut fi evacuată, se impune închiderea magistralei din incinta CTE Progresu, până la evacuarea apei din acest cămin. Au fost deja începute, în regim de urgență, manevrele tehnice de sectorizare. Închidere și golire a conductei, apoi cele de aerisire. Ulterior, vor fi efectuate sudurile pentru reparația avariei și încărcarea magistralei”, este mesajul pe care l-au transmis reprezentanții Termoenergetica într-un comunicat, conform adevarul.ro