Infofinanciar > Info > Black Friday și atacurile cibernetice! Ce riscuri pot apărea
Info

Black Friday și atacurile cibernetice! Ce riscuri pot apărea

black friday (sursă foto: dreamstime)
sursă foto: dreamstime

Se apropie acea perioadă din an a reducerilor de prețuri, cunoscută și sub denumirea de Black Friday. Iar în acest sens, specialiștii în securitate cibernetică trag un semnal de alarmă. Se preconizează faptul că numărul atacurilor cibernetice ar putea crește de până la cinci ori.

„Importanţa software-ului achiziţionat în mod legal, fie că este nou sau second-hand, nu poate fi supraestimată, în special în contexte cu mize mari precum Black Friday. Aceasta garantează că atât vânzătorul, cât şi consumatorul sunt protejaţi, că sistemele funcţionează fără probleme şi că vulnerabilităţile potenţiale sunt reduse la minimum.

Programele software ilegale, în special cele descărcate de pe site-uri web înşelătoare, pot veni la pachet cu viruşi. Acest risc este agravat în perioade precum Black Friday, când utilizatorii pot fi tentaţi să descarce versiuni la preţ ultra-redus sau chiar gratuite de software premium”, a declarat Ionuţ Les, country manager pentru România al Forscope, citat de adevarul.ro.