Infofinanciar > Lumea la zi > Biden vorbește despre siguranța armelor de foc.
Lumea la zi

Biden vorbește despre siguranța armelor de foc.

Joe Biden trece printr-un impas
Sursă foto: arhivă

Președintele Joe Biden a prezentat marți eforturile administrației sale de a reduce traficul ilegal de arme de foc. Și de a diminua criminalitatea în cadrul unui summit pentru prevenirea violenței cu arme de foc.

La doar câteva ore după ce fiul său Hunter a fost condamnat. Pentru că a mințit în legătură cu consumul de droguri pentru a cumpăra ilegal o armă.

Președintele laudă supraviețuitorii violenței armate

Biden a emis o declarație scrisă în care a spus a acceptat rezultatul cazului. Dar nu a abordat problema în timpul unui discurs ținut marți în fața supraviețuitorilor violenței cu arme de foc, a primarilor, părinților și educatorilor. Biden urma să se întoarcă la Wilmington, Delaware, mai târziu în cursul zilei, pentru a fi alături de fiul său.

Biden i-a lăudat pe supraviețuitorii violenței armate pentru determinarea lor de a nu se concentra asupra furiei. Ci asupra a ceea ce pot face pentru a preveni alte tragedii.
Prin cuvintele și acțiunile lor, Biden a spus că supraviețuitorii se asigură că „toate victimele violenței armate nu sunt uitate”. Ele nu au murit în zadar”.

Președintele democrat, care se confruntă cu o luptă dură împotriva fostului președinte Donald Trump. Pentru a obține un al doilea mandat la alegerile prezidențiale din noiembrie.subliniat eforturile administrației sale de a reduce criminalitatea înainte de aniversarea a doi ani de la adoptarea Legii bipartizane privind comunitățile mai sigure.

Această lege a fost creată în urma masacrelor de la o școală primară din Texas și de la un supermarket din New York. Printre alte prevederi, aceasta a stabilit noi infracțiuni penale pentru cumpărarea de arme de foc. De către cumpărătorii care mint cu privire la proprietarul vizat al armei.
Departamentul de Justiție a inculpat peste 500 de acuzați pentru încălcarea dispozițiilor privind traficul de arme și achiziția de arme de foc. Și a celor de tip straw buying ale unei noi legi privind siguranța armelor de foc, adoptată în urmă cu doi ani, a anunțat marți Casa Albă.

Jafurile au scăzut cu aproape 18%

Biden a salutat datele preliminare publicate de FBI. Care au arătat că omorurile au scăzut cu 26% în primul trimestru al anului 2024. În timp ce jafurile au scăzut cu aproape 18%, iar infracțiunile violente au scăzut în general cu 15%.
Discursul lui Biden a fost întrerupt de protestatari pro-palestinieni. Mulțimea s-a înfuriat, dar Biden a îndemnat la răbdare, spunând că „copii nevinovați au fost pierduți”.
Democrații sunt profund divizați cu privire la modul în care Biden a gestionat războiul din Gaza. Iar președintele se confruntă în mod obișnuit cu proteste la evenimentele publice.

Casa Albă a precizat că în timpul administrației Trump s-a înregistrat cea mai mare creștere a numărului de crime înregistrată vreodată.
Democrații sunt în mare parte în favoarea unor legi mai stricte privind armele de foc. Ca modalitate de a reduce numărul deceselor cauzate de violența armată în școli și în orașele din întreaga țară.

Republicanii, cu sprijinul National Rifle Association, un grup pentru drepturile armelor de foc. Se opun în mare parte unor legi mai stricte, invocând dreptul de a purta arme stabilit în cel de-al doilea amendament al Constituției SUA.
Trump, care luna trecută a obținut sprijinul celui mai important grup pentru drepturile armelor de foc din țară.promis desființeze reglementările privind armele de foc puse în aplicare de Biden, potrivit reuters.