Infofinanciar > Lumea la zi > Biden adoptă arsenalul lui Trump. Președintele SUA ia măsuri împotriva imigrației
Lumea la zi

Biden adoptă arsenalul lui Trump. Președintele SUA ia măsuri împotriva imigrației

biden și trump
Sursa foto: Arhiva companiei

Noul ordin al președintelui Biden cu privire la solicitanții de azil, combinat cu o aplicare mai dură a legii imigrației de către Mexic, par să limiteze trecerile la granița de sud. Măsurile nu sunt lipsite însă de un scop electoral.

Arestările de imigranți în SUA au scăzut puțin sub 2.500 duminică. Este cea mai mică cifră zilnică din februarie 2021, potrivit unui oficial din cadrul Serviciului Vamal și de Protecție a Frontierelor din SUA. Cu toate acestea au depășit cele 1.450 de programări disponibile pentru interviuri. Acestea se pot realiza prin intermediul unei aplicații pentru telefoane mobile promovate de administrație ca o abordare legală a traficului de intrare zilnic în opt puncte de trecere a frontierei.

Cu toate acestea, oficialii nu sunt siguri că măsurile vor scădea numărul de solicitanți de azil fără documente.

Șanse sporite de realegere

Eforturile lui Biden de a-și folosi puterile executive pentru a aborda criza imigrației îi vor spori șansele de realegere.

Cele șase state cu cele mai mari populații de imigranți fără documente au inclus unele în care Biden se așteaptă să le câștige din nou în noiembrie. Printre acestea se numărăr California, New York, New Jersey și Illinois. Așteptările sunt ca Trump să-și repete victoriile din 2016 și 2020 în celelalte două, Texas și Florida.

Într-un sondaj realizat toamna trecută, republicanii au declarat că imigrația se află printre principalele terme de pe listele lor. Democrații au susținut că imigrația a fost una dintre cele mai puțin îngrijorătoare în topul lor de amenințări cheie. Imigrația provoacă diviziuni în țară însă.

Biden pregătește confruntarea cu Trump

Abordarea președintelui vine în an electoral. Biden cântărește măsura luată acum încă de când era senator și apoi vicepreședinte. Aceasta ridică însă două probleme principale. Pe de o parte este vorba de închiderea frontierei pentru imigranții care nu au reușit să intre în SUA. Pe de altă parte, este vorba de ajutorarea unora dintre cei care se află deja Statele Unite.

Recent, Biden a asociat restricțiile sale privind azilul cu un alt anunț. Acesta privește protecția legală pentru soții fără acte ai cetățenilor americani care trăiesc în SUA de cel puțin zece ani.

Joe Biden se așteaptă să se confrunte în timpul unei dezbateri săptămâna viitoare cu Trump. Fostul președinte a făcut din securitatea frontierelor o piesă centrală a ofertei sale de a reveni la Casa Albă.

Democrații au schimbat discursul

Matt Barreto, un consultant de campanie al lui Biden pentru politica latino-americană, a declarat pentru The New York Times că americanii fac o distincție între „imigranții pe termen lung, fără documente” și „noii sosiți”.

„Noi îi vedem, și majoritatea americanilor îi văd, ca fiind total diferiți”, a spus Barreto.

Tot mai mulți democrați susțin acum măsurile de securitate la frontieră. Cu toate că partidul lor le-a denunțat în timpul președinției Trump. Administrația anterioară a contribuit la înrăutățirea opiniei publice cu privire la imigranții fără documente care au intrat în SUA.

Biden, la începutul mandatului său, l-a criticat pe Trump și zidul său de frontieră. „Am fost clar de la bun început, sistemul este stricat”, a declarat Biden la începutul acestui an. Președintele a încurajat Congresul să-i trimită o legislație de reformă bipartizană. Dar aceasta s-a blocat rapid, conform thehill. Acum însă președintele susține că este pregătit.