Infofinanciar > Lumea la zi > Biden a pus gând rău importurilor chinezești! Ar face-o mai mult de dragul campaniei electorale
Lumea la zi

Biden a pus gând rău importurilor chinezești! Ar face-o mai mult de dragul campaniei electorale

Biden a pus gând rău importurilor chinezești! Ar face-o mai mult de dragul campaniei electorale
sursă foto: arhiva companiei

Președintele SUA, Joe Biden, solicită taxe vamale mai mari pentru oțelul și aluminiul chinezesc. Această măsură face parte dintr-un plan pentru a consolida sectorul siderurgic american. De asemenea, administrația prezidențială dorește să-i atragă de partea sa mai mult pe lucrătorii din acest domeniu de activitate în contextul alegerilor.

În cadrul unei vizite la Pittsburgh, Biden urma să propună noi tarife de 25% pentru anumite produse chinezești din oțel și aluminiu. Asta ca parte a unei revizuiri în curs. În timp ce SUA lansează, de asemenea, o anchetă oficială asupra industriei construcțiilor navale din China. Biden va reitera faptul că United States Steel, cu sediul în Pittsburgh, ar trebui să rămână în proprietatea americanilor.

Măsurile vizează un segment relativ mic al pieței americane. Căci importurile de oțel și aluminiu din China totalizează aproximativ 1,7 miliarde de dolari în 2023. Dar oficialii americani au declarat că anunțurile au fost concepute pentru a contracara o creștere așteptată. Dar și pentru a proteja piața americană, scrie Japan Times.