Infofinanciar > Info > Veste bună pentru români! Cine va beneficia de sprijinul de la stat
Info

Veste bună pentru români! Cine va beneficia de sprijinul de la stat

pachetele cu alimente ajutor social Sursă foto: dailybusiness.ro
sursă foto: arhiva companiei

Românii vor primi și în 2024 pachete cu alimente. Acest anunț a fost făcut de Ministrul Investițiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu. Ministrul a anunțat că, în 2024 vor continua două programe importante pentru români. Programul „Sprijin pentru România” le oferă beneficiarilor, o dată la două luni, suma de 250 de lei.

Această sumă pot fi folosită la cumpărarea alimentelor. Și prin programul care ajută românii cu dificultăți financiare se vor da pachete cu alimente. Dacă regulile vor rămâne la fel și în anul 2024, persoanele care vor beneficia de acest sprijin fac parte din categoria familiilor și cetățenilor singure. Acestora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat.

Cutiile care au fost distribuite românilor au conținut 12 alimente de bază, (38 de unități, 25 kg), în valoare de 320 de lei. Alimentele de bază primite sunt următoarele: făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg); mălai (4 pungi de 1 kg); paste făinoase (2 pungi de 400 g); ulei (4 sticle de 1 l); zahăr (2 pungi de 1 kg); orez (4 pungi de 1 kg); conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g); conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g); conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g); borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml); gem de fructe (1 borcan de 360 g) și gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g), potrivit Antena 3 CNN