Infofinanciar > Info > Barbugii de mici! 14% din copiii cu vârste între 10 și 17 ani practică jocuri de noroc
Info

Barbugii de mici! 14% din copiii cu vârste între 10 și 17 ani practică jocuri de noroc

Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență
Foto: facebook.com

14% din copiii cu vârste între 10 și 17 ani admit că practică jocuri de noroc, iar 40% spun că au prieteni care fac acest lucru. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Organizația „Salvați Copiii” România.

Majoritatea minorilor de peste 10 ani au văzut publicitate la jocuri de noroc, mai arată același sondaj. 11 procente dintre ei urmăresc influenceri care promovează jocuri de noroc pe bani, iar 10% au resimțit presiune de la prieteni să înceapă să joace.

Copiii cu vârste între 10 și 17 ani, foarte expuși

Deși există legislație care interzice primirea minorilor în sălile de jocuri, aceasta este frecvent ignorată. De aceea măsurile care limitează expunerea copiilor la acest tip de publicitate trebuie adoptate urgent, a declarat pentru Radio România Actualități președinta Organizației „Salvați Copiii” România, Gabriela Alexandrescu.

Gabriela Alexandrescu: ”Este o situație alarmantă, care ne preocupă. Dependența de jocuri de noroc e o problemă gravă, care poate avea un impact mare asupra vieții copiilor. Este esențial să se ia măsuri de urgență. Noi încercăm să se conștientizeze acest lucru și prin studiul pe care l-am făcut vrem să facem acest lucru.

Solicităm autorităților să deblocheze inițiativele legislative care vizează protejarea copiilor de expunerea excesivă la publicitate și jocuri de noroc, inclusiv interzicerea amplasării sălilor de joc în apropierea școlilor și, de asemenea, cerem aplicarea legilor care interzic jocurile noroc persoanelor sub 18 ani, pentru că jumătate din cei care joacă pot să o facă în spațiile amenajate fizic pentru acest lucru și dorim să se reglementeze publicitatea la jocurile de noroc”.