Infofinanciar > Info > Bani de la stat de Paște! Ce categorie de români poate beneficia de sprijin
Info

Bani de la stat de Paște! Ce categorie de români poate beneficia de sprijin

Bani de la stat de Paște! Ce categorie de români poate beneficia de sprijin
Sursa foto: arhiva companiei

În apropierea zilei de Paște, românii pot beneficia de un tichet din partea statului. Cererile s-au putut depune până pe data de 10 aprilie. Aceasta reprezintă ultima zi în care s-a mai putut face acest lucru.

Românii ale căror venituri nu sunt unele substanțiale pot beneficia de un sprijin financiar din partea statului. Cu ajutorul acestor bani, cetățenii români își pot asigura masa de Paște.

Bani pentru români

Românii sau familiile care doresc să primească acest sprijin din partea statului au putut depune cererea până pe data de 10 aprilie 2024. Acest lucru s-a putut realiza la sediul Direcției Publice de Protecție Socială. Valoarea tichetelor sociale este de 125 de lei.

Pentru a cere acest sprijin din partea statului, cei interesați au trebuit să completeze o cerere standardizată. De asemenea, aceștia au mai fost nevoiți să prezinte și documentul de identitate, alături de alte acte care să dovedească nivelul de venit al acestora.

Distribuirea tichetelor

Distribuirea tichetelor se va realiza de către Poșta Română. Beneficiarii vor intra în posesia acestora începând cu data de 18 aprilie 2024. Toți cei care se încadrează vor primi tichetele aferente până pe data de 26 aprilie 2024.

Banii pe care aceștia îi vor obține din partea statului se vor putea utiliza numai pentru achiziționarea de produse alimentare.

Care sunt beneficiarii

Aceste tichete din partea statului vor ajunge la mai multe categorii de români. Este vorba, mai exact, despre:

– cetățenii români cu venit minim de incluziune, conform Legii 196/2016;

– persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu;

– pensionari care dispun de venituri proprii nete mai mici sau egale cu 1.450 de lei;

– pensionari cu un venit sub sau egal pensiei sociale minime, determinată conform legislației;

– persoane cu venituri nete situate între 1.282 și 1.450 de lei;

– indivizii cu vârsta peste 60 de ani care nu au nicio sursă de venit declarată.

Aceste persoane vor beneficia, fiecare, de câte un singur tichet. Acest lucru se va întâmpla chiar dacă face parte din mai multe categorii. Potrivit informațiilor din legislație, fiecare român poate primi cel mult 125 de lei.

Zilele libere ale românilor

În luna mai a acestui an, românii vor beneficia de mai multe zile libere. Minivacanța acestora începe pe data de miercuri, 1 Mai, atunci când se celebrează Ziua Muncii. Ziua de 2 mai este oferită liberă cu scopul de a se face punte către ziua de 3 mai, care reprezintă Vinerea Mare.

În data de 5 mai, duminică, se sărbătorește Paștele Ortodox. Mai apoi, ziua de luni, 6 mai, este oferită liberă deoarece este cea de-a doua zi a Paștelui Ortodox. În acest fel, românii au parte de o minivacanță de aproximativ o săptămână. 6 zile.

În cazul elevilor, după cum se arată în calendarul anului 2023-2024, vacanța de paște coincide cu vacanța de primăvară. Data la care începe aceasta este 27 aprilie, sâmbătă. Elevii se vor întoarce la cursuri pe data de 7 mai, într-o zi de marți, după cum informează dailybusiness.ro