Infofinanciar > Info > Sunt bani sau nu pentru salarii și pensii? Mesajul lui Boloș pentru bugetari înainte de sărbători
Info

Sunt bani sau nu pentru salarii și pensii? Mesajul lui Boloș pentru bugetari înainte de sărbători

pensii speciale (sursă foto: stitileprotv.ro)
Sursa foto Arhiva companiei

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a vorbit despre finanțarea pentru salarii și pensii pentru bugetarii din România. Oficialul de la conducerea Ministerului Finanțelor a transmis faptul că atât recalcularea pensiilor, dar și creșterile salariale sunt prevăzute în Legea bugetului de stat.

Marcel Boloș a spus că nu va exista nicio problemă în ceea ce privește plata veniturilor românilor atât din câmpul muncii, cât și pentru cea a pensionarilor.

Sunt bani pentru pensii și salarii

„Nu se pune problema să nu fie achitate salariile sau pensiile, sub nicio formă, pentru sectorul bugetar şi pentru pensionari. Am spus de nenumărate ori că recalcularea pensiilor este cuprinsă, bugetată în legea bugetului de stat, iar majorările salariale pentru ceea ce am avut ca şi măsuri aprobate până la aprobarea legii bugetului de stat, fondurile sunt cuprinse în legea bugetară anuală ce s-a aprobat ulterior. Am găsit mecanismul de retrimestrializare şi de virare de credite bugetare”, a transmis ministrul Finanțelor.

Oficialul a ținut să menționeze faptul că există mecanisme specifice pentru finanțele publice. De asemenea, sumele vor fi asigurate după rectificare. Astfel, statul va plăti datoriile, dar și salariale pentru cei din sistemul public.

„Sub nicio formă, şi repet acest lucru pentru a nu ştiu câte oară, nu se pune în discuţie ca Guvernul să nu îşi achite datoriile pe care le are”, a subliniat Marcel Boloș.

În momentul actual, există înaintat către Guvern un Memorandum. Acesta din urmă se referă la o fundamentare a necesarului de fonduri pentru rectificarea bugetară, conform stiripesurse.ro.

„Sunt revendicări şi drepturi salariale legitime pe care noi le onorăm astfel cum ele au fost aprobate de către Guvern şi spun încă o dată acelaşi lucru: toată lumea să fie liniştită că îşi vor primi banii. (…) Spun, de asemenea, pentru a nu ştiu câta oară, că nu suntem cu drepturile salariale peste media Uniunii Europene încât să discutăm despre un sistem de remunerare care nu-şi găseşte locul în mecanismul bugetar şi în ceea ce priveşte alocările de fonduri de la bugetul public”, a transmis Marcel Boloş.

Ciolacu dă asigurări românilor

Premierul Marcel Ciolacu a spus, de asemenea, că sunt bani pentru pensii. Mai mult, Guvernul este în grafic cu plata pensiilor înainte de sărbătorile pascale. Plata pensiilor în aceste zile se ridică la 9,3 miliarde de lei. Acești bani au fost livrați în avans către Poșta Română și către bănci. Ulterior, banii sunt redistribuiți către români.
Oficialul a asigurat românii că sunt bani și pentru plata integrală a pensiilor în luna septembrie. Atunci, va avea loc marea recalculare, unde unii români se vor bucura de un venit mai mare.
„Vom asigura plata integrală a pensiilor recalculate, banii, de altfel, sunt deja prinși în buget pentru întreg capitolul de pensii”, a transmis Marcel Ciolacu.