Infofinanciar > Info > Bani pentru Ministerul Finanțelor. Împrumut de 1,3 miliarde de lei de la bănci
Info

Bani pentru Ministerul Finanțelor. Împrumut de 1,3 miliarde de lei de la bănci

lei bani împrumuturi (sursă foto: dreamstime)
Sursa foto: arhiva companiei

Luni, 6 noiembrie 2023, Ministerul de Finanțe a împrumutat suma de 1,3 miliarde de lei. Modalitatea prin care s-a realizat acest lucru a fost prin licitația a două titluri de stat, la randamente de 6,83% şi 6,03% pe an.

În cadrul primei licitații, Ministerul de Finanțe a redeschis o emisiune de obligațiuni care este scadentă în anul 2030. Suma împrumutată de la bănci, în cadrul acesteia, a fost de 797 milioane lei. Valoarea a trecut de cea de 600 de milioane de lei, programată inițial, cu o dobândă anuală de 6,83%. În cadrul licitației au fost participanți opt dealeri.

La a doua licitație, Ministerul de Finanțe a redeschis o emisiune de certificate de trezorerie. Discont-ul scadent al acesteia este în 2024. La cea de-a doua licitație a fost împrumutată, de la bănci, suma de 499 milioane lei, la un nivel ponderat al randamentului de 6,03%.

Volumul total al cererii a fost de 1,004 de miliarde de lei. Din această sumă, ofertele competitive au reprezentat 974 de milioane de lei. Cele necompetitive au reprezentat 30 de milioane de lei, informează mediafax.ro