Infofinanciar > Info > Bani pe cardurile românilor. Vor beneficia 2,6 milioane de cetățeni
Info

Bani pe cardurile românilor. Vor beneficia 2,6 milioane de cetățeni

ajutor social (sursă foto: playtech,ro)
Sursă foto: arhivă

Ministrul Câciu a făcut anunțul mult așteptat de milioane de români. Voucherele pentru alimente vor intra pe card luna aceasta.

Vești bune pentru românii care beneficiază  de vouchere pentru alimente. Adrian Câciu a specificat data la care vor intra banii luna aceasta.

Suma de care vor beneficia românii

Aproape 2,6 milioane de români vor beneficia de voucherele pentru alimente. Acest ajutor vine din partea Guvernului României. Adrian Câciu a declarat că vor fi virați banii pe carduri în decursul acestei luni.

„Încărcarea cardurilor de alimente(tichete sociale) cu o nouă tranșă de 250 de lei va începe din data de 14 iunie. Pentru un număr de aproximativ 2,6 milioane de beneficiari eligibili. Procesul de încărcare a cardurilor se va desfășura în perioada 14-25 iunie 2024 “, a transmis ministrul.

Ministrul a mai transmis, pe pagina sa de facebook, și categoriile care se încadrează în primirea acestui sprijin de 250 de lei din partea statului.

Cardurile vor putea fi utilizate pentru achiziționarea alimentelor sau a meselor calde.

,,Beneficiarii acestui sprijin acordat de Guvernul României sunt: persoanele – copii şi adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu. Ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei. Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere. Ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei. Familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei, a spus Adrian Câciu.

Cine se mai bucură de acest ajutor

„Familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune. În condițiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare. Pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale. Și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special. Plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei. Persoanele fără adăpost, astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare”, a mai spus el.

Anul acesta sprijinul oferit va fi în valoare de 250 de lei și se vor acorda o singură dată la două luni.

Județele cu cei mai mulți beneficiari sunt București, Suceava, Iași, Dolj și Bacău. În București fiind 122.000 de persoane vizate.

Guvernul a anunțat că va continua să ofere acest sprijin și în anul 2024. ,,Acest tip de sprijin va continua și în 2024. La fel şi pachetele alimentare pentru cei care sunt la partea de venit minim de incluziune. Este acel ajutor pe care l am l-am anunțat deja, continuitatea tichetelor sociale pentru persoanele vulnerabile, cei 250 lei o dată la două luni și pachetele cu alimente. În ceea ce am discutat noi este că anul 2024 să fie integrat”, potrivit dailybusiness.