Infofinanciar > Info > Băncile și instituțiile publice, atacate de hackeri! Site-urile nu au funcționat
Info

Băncile și instituțiile publice, atacate de hackeri! Site-urile nu au funcționat

hackeri (Sursă foto: stirileprotv.ro)
Sursa foto: arhiva companiei

Conform unor informații transmise de reprezentanții Directoratului Național de Securitate Cibernetică, în ultimele două zile au fost înregistrate atacuri cibernetice. Este vorba despre niște atacuri de tip Distributed Denial of Service (DDoS), realizate la nivel național. Vizate au fost băncile și unele instituții publice.

„În ultimele două zile s-au înregistrat la nivel naţional atacuri de tip Distributed Denial of Service (DDoS) îndreptate împotriva unor organizaţii din sectorul financiar-bancar, cât şi asupra unor instituţii publice din România. Echipa DNSC este constant în contact cu organizaţiile ţintite de aceste atacuri pentru a oferi suportul necesar”, sunt declarațiile reprezentanților DNSC.

Vineri, după cum au raportat mai mulți clienți, site-urile și serviciile BCR, Banca Transilvania și Alpha Bank au întâmpinat probleme. Ceea ce a provocat problema a fost un „atac DDoS”, după cum a transmis o sursă pentru Economedia. Atacul a fost generat de o grupare rusă de hackeri NoName75, după cum transmite g4media.ro