Infofinanciar > Info > Băncile impun noi limite pentru bancomate. Suma maximă pe care o poți scoate
Info

Băncile impun noi limite pentru bancomate. Suma maximă pe care o poți scoate

Bancomat
Sursă foto: arhiva companiei

Banii cash vor rămâne în curând în domeniul trecutului. Majoritatea persoanelor aleg să folosească cardul și să nu mai țină banii în numerar. Limitarea banilor cash este o măsură pe care Executivul a aplicat-o. De asemenea, băncile din România au impus limite pentru retragerea de numerar de la bancomate.

Dar, fiecare bancă vine cu regulile ei. Suma maximă pe care o poți retrage de la bancomate este în general situată între 3-5.000 de lei. Dar, instituțiile bancare oferă diferite beneficii. Astfel, în funcție de card, acest plafon poate crește.

Băncile impun noi limite pentru bancomate

În ultima vreme, au existat numeroase discuții cu privire la limitările privind utilizarea și retragerea de numerar. Este important de reținut că și băncile care operează în România au impus o serie de reglementări în acest sens. Care sunt în plus față de legislația din domeniu.

În special, sumele maxime pe care le putem scoate de la bancomate ar putea să difere în funcție de o serie de factori. Inclusiv tipul de card pe care îl folosim și tipul de cont pe care l-am deschis. Dar și orientările de securitate și de gestionare a numerarului ale băncilor cu care lucrăm. Pentru a evita să fim luați prin surprindere de restricțiile și comisioanele asociate retragerii de numerar, este indicat să analizăm informațiile. Care sunt furnizate pe aplicațiile băncilor, pe site-urile web ale acestora sau chiar vorbind direct cu angajații.

Comisioane la retragere

Verificarea comisioanelor impuse de bănci este o metodă bună înainte de a efectua o retragere de numerar de la bancomate. Mai exact, există șansa să plătim costuri exorbitante pentru comisioane. Dacă încercăm să scoatem numerar de la bancomate din afara rețelei băncii noastre.

Tot mai multe instituții financiare oferă pachete care renunță la comisioanele suplimentare. Ce sunt aplicate la retragerea de numerar de la un bancomat operat de o bancă rivală. Cu toate acestea, clienții trebuie de obicei să îndeplinească anumite cerințe specifice. Pentru a putea beneficia de aceste avantaje.

Principalele bănci din România

Limitele de retragere de numerar sunt adesea stabilite de bănci. Acestea pot fi adesea cuprinse între 3.000 și 5.000 de lei. Cu toate acestea, utilizatorul contului poate mări această limită vizitând banca. Sau chiar utilizând aplicații bancare. Principalele bănci din România au restricții diferite când vine vorba de retragerea numerarului prin bancomate.

ING

Un plafon de 15.000 de lei a fost impus de ING pentru retragerile de numerar de la bancomat. În plus, clienții acestei bănci au un plafon zilnic de 30 de tranzacții pentru retrageri și depuneri de numerar. Valoare care poate fi modificat prin intermediul aplicației bancare.

BCR

O bancă la care suma maximă care poate fi scoasă în numerar diferă în funcție de cardurile clienților este BCR. Limitele sunt după cum urmează: 3.000 de lei pentru cardurile obișnuite, 5.000 de lei pentru cardurile Gold și 7.000 de lei pentru cardurile Platinum. Norocoși sunt clienții care au carduri Private Banking. Unde suma maximă pe care o pot retrage în numerar este de 10.000 de lei.

Raiffeisen

Pentru românii care dețin carduri de credit emise de Raiffeisen, există un plafon de 3.000 de lei la retragerile de numerar de la bancomate. Această sume se aplică pentru cardurile: Raiffeisen Bank Standard, Raiffeisen Bank Vodafone și Raiffeisen Bank eMAG, conform Daily Business .