Infofinanciar > Lumea la zi > Băncile din Elveția fug de ruși. Au început să le închidă conturile
Lumea la zi

Băncile din Elveția fug de ruși. Au început să le închidă conturile

Băncile din Elveția fug de ruși. Au început să le închidă conturile
Sursă foto: dreamstime.com

Băncile elvețiene au început să închidă conturile clienților care dețin cetățenie rusă. Chiar și în cazul în care aceștia au și o altă cetățenie. Instituțiile financiare au procedat astfel la închiderea conturilor chiar și în cazul titularilor cu dublă cetățenie.

Roman Kudinov, managing partner al firmei elvețiene de avocatură Leolex, a declarat pentru Vedomosti că mai mulți clienți ai unor bănci de prestigiu precum UBS și Credit Suisse, care dețin dublă cetățenie, au întâmpinat această problemă.

Acești clienți au subliniat că plătesc impozite în Elveția și nu obțin venituri sau nu plătesc impozite în Rusia. Băncile elvețiene efectuează în prezent analize detaliate ale oricăror legături între clienții lor și Rusia.

Kateryna Popova, partener în cadrul biroului multifamilial al grupului de companii ITSWM, a menționat că băncile elvețiene investighează orice conexiune sau afiliere a clienților lor cu Rusia. În contextul actual al tensiunilor geopolitice. Această abordare reflectă o creștere a atenției și a măsurilor de conformare a băncilor. În fața riscurilor asociate cu clienții cu cetățenie rusă în lumina evoluțiilor recente, conform stiripesurse.ro.