Infofinanciar > Info > Azi aflăm calendarului pentru alegerile prezidenţiale
Info

Azi aflăm calendarului pentru alegerile prezidenţiale

Coaliţia de guvernare se va reuni azi, pentru a lua o decizie asupra calendarului pentru alegerile prezidenţiale.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, împreună cu cei doi vicepremieri, social-democratul Marian Neacşu şi liberalul Cătălin Predoiu, vor prezenta concluziile discuţiilor avute luni şi marţi la Palatul Victoria cu liderii partidelor politice referitoare la data scrutinului pentru Cotroceni.

Liberalii insistă pentru desfăşurarea acestor alegeri la termen, în timp ce social-democraţii le vor în septembrie. Vicepreşedintele PSD Mihai Tudose atrage atenţia că accentul ar trebui pus pe actul de guvernare.

Mihai Tudose: ”Cred că și coaliția de mâine ar trebui să aibă ca scop problemele guvernamentale. Eu nu cred că se rupe guvernarea, în ultimele luni n-o se rupă coaliția. Relația politică este altceva”.

Deputatul PNL Raluca Turcan apreciază că în ședința de coaliției se va concluziona că alegerile prezidențiale trebuie să se desfășoare la termen. Într-o postare pe o rețea de socializare, ea a menționat că, potrivit sondajelor, peste 50% dintre români vor un președinte de dreapta. Și doar puțin peste 20 de procente ar prefera unul de stânga.