Infofinanciar > Lumea la zi > Avertizări de la FMI. Economia mondială rămâne scăzută
Lumea la zi

Avertizări de la FMI. Economia mondială rămâne scăzută

FMI
Sursa foto Arhiva companiei

Fondul Monetar Internațional (FMI)  și-a redus marți previziunile de creștere pentru China și zona euro. Oficialii au declarat că, în general, creșterea globală rămâne scăzută și inegală. Acest lucru se întâmplă în ciuda a ceea ce a numit „puterea remarcabilă” a economiei americane.

FMI a lăsat neschimbată prognoza privind creșterea PIB-ului real global în 2023 la 3,0%. Totuși, a redus prognoza pentru 2024 la 2,9%, de la 3,0%, cât prognozase în iulie. Producția mondială a crescut cu 3,5% în 2022.

Economistul-șef al FMI, Pierre-Olivier Gourinchas, a declarat că economia mondială a continuat să se redreseze după COVID-19, invazia Rusiei în Ucraina și criza energetică de anul trecut. Tendințele divergente de creștere au însemnat perspective „mediocre” pe termen mediu.

Gourinchas a spus că previziunile indică, în general, o aterizare ușoară. FMI a rămas îngrijorat de riscurile legate de criza imobiliară din China, de prețurile volatile ale materiilor prime, de fragmentarea geopolitică și de o revenire a inflației, conform reuters.com.