Infofinanciar > Lumea la zi > Avertisment din partea lui Zelenski! Ucraina ar putea rămâne fără rachete de apărare antiaeriană
Lumea la zi

Avertisment din partea lui Zelenski! Ucraina ar putea rămâne fără rachete de apărare antiaeriană

Zelenski a cerut liderilor europeni să negocieze aderarea la UE
Sursa foto: arhiva companiei

Președintele Volodimir Zelenski a avertizat sâmbătă, 6 aprilie, că Ucraina ar putea rămâne fără rachete de apărare antiaeriană. Asta dacă Rusia își continuă campania intensă de bombardamente cu rază lungă de acțiune.

Cel mai dur avertisment de până acum al liderului ucrainean cu privire la deteriorarea situației cu care se confruntă apărarea antiaeriană a țării sale vine după săptămâni de atacuri rusești asupra sistemului energetic, orașelor și localităților cu ajutorul unui vast arsenal de rachete și drone.

„Dacă vor continua să lovească (Ucraina) în fiecare zi așa cum au făcut-o în ultima lună, s-ar putea să rămânem fără rachete. Iar partenerii știu acest lucru”, a declarat Zelenski într-un interviu difuzat de televiziunea ucraineană.

El a declarat că Ucraina are suficiente stocuri de apărare antiaeriană pentru a face față pentru moment. Dar că deja trebuie să facă alegeri dificile cu privire la ce să protejeze. El a evidențiat în special nevoia de sisteme de apărare antiaeriană Patriot, potrivit reuters.com