Infofinanciar > Info > Avertisment din partea meteorologilor. Martie, o lună a extremelor
Info

Avertisment din partea meteorologilor. Martie, o lună a extremelor

vremea (sursă foto: capital.ro)
Sursa foto: arhiva companiei

Potrivit unor informații pe care le-a transmis șefa ANM, Elena Mateescu, martie este o lună a extremelor. Aceasta a declarat că în unele zile se înregistrează temperaturi destul de ridicate, iar în altele temperaturile sunt mici.

De asemenea, aceasta a mai adăugat și că în Harghita, la finalul săptămânii, valorile din termometre vor trece de 10-15 grade Celsius.

„Observăm luna martie o lună a extremelor, în continuare, de la zile foarte călduroase, la perioade mai reci, observăm perioade scurte, reci, dar la sfârşitul acestei săptămâni inclusiv în zona în care ne aflăm (Harghita – n.red.) temperaturile vor depăşi, din nou, 10-15 grade, în condiţiile în care în această dimineaţă am avut doar 1-2 grade, chiar temperaturi negative în zonele depresionare din estul Transilvaniei. Fapt care confirmă alternanţa şi tendinţa evidentă a acestei alternanţe şi a amplitudinilor termice din ce în ce mai evident”, este declarația făcută de Elena Mateescu, conform stirileprotv.ro

Declarațiile au fost făcute în timpul conferinţei de închidere a proiectului „Restaurarea zonelor umede şi turbăriilor din Regiunea Centru”. Aceasta s-a desfășurat la Miercurea-Ciuc.