Infofinanciar > Info > Avertisment de caniculă de la ANM! Care vor fi temperaturile pe regiuni
Info

Avertisment de caniculă de la ANM! Care vor fi temperaturile pe regiuni

Sursă foto: cancan.ro
sursă foto: cancan.ro

În data de 24 iulie 2023, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis următoarea prognoză meteo pentru România. În general, vremea va fi caniculară în toată țara, cu un disconfort termic ridicat, având un indice temperatură-umezeală (ITU) care va atinge un nivel ridicat.

În regiunile Moldova, Muntenia și Dobrogea, se va înregistra o temporară accentuare a instabilității atmosferice, ceea ce va duce la apariția unor averse pe arii mai extinse. De asemenea, în aceste zone, pot apărea și fenomene precum descărcări electrice și grindină.

Bucureștiul devine canicular

În București, în aceeași zi, vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi în principal senin, dar pot apărea înnorări trecătoare după-amiaza. Vântul va avea intensitate slabă până la moderată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade Celsius, iar temperatura minimă va fi cuprinsă între 18 și 21 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru luni, 24 iulie 2023, în principalele orașe din țară este următoarea:

Timișoara: Se așteaptă o zi călduroasă, cu temperaturi de până la 36 de grade Celsius. Șansele de precipitații sunt de 10%, iar umiditatea va fi în jur de 40%. Vântul va avea o viteză de aproximativ 13 km/h.

Oradea: Vremea va fi caldă, cu maxime de 34 de grade Celsius. Nu sunt așteptate precipitații semnificative, iar umiditatea va fi de aproximativ 42%. Vântul va sufla cu o viteză de 23 km/h.

Baia Mare: Temperaturile vor ajunge până la 32 de grade Celsius. Există o mică probabilitate de precipitații (10%) și o umiditate de aproximativ 50%. Vântul va fi slab, cu o viteză de 10 km/h.

Cluj-Napoca: Se prevede o zi caldă, cu maxime de 32 de grade Celsius. Șansele de ploaie sunt de 10%, iar umiditatea va fi în jur de 46%. Vântul va avea o intensitate redusă, de aproximativ 8 km/h.

Sibiu: Vremea va fi plăcută, cu temperaturi de până la 30 de grade Celsius. Probabilitatea de precipitații este de 10%, iar umiditatea va fi de aproximativ 51%. Vântul va sufla cu o viteză de 10 km/h.

Alba Iulia: Temperaturile vor atinge 32 de grade Celsius. Există o mică probabilitate de precipitații (10%), iar umiditatea va fi de aproximativ 46%. Vântul va avea o viteză de aproximativ 13 km/h.

Craiova: Se așteaptă o zi caldă, cu maxime de 34 de grade Celsius. Șansele de ploaie sunt de 10%, iar umiditatea va fi de aproximativ 42%. Vântul va sufla cu o viteză de 14 km/h.

Târgu Jiu: Temperaturile vor fi de aproximativ 32 de grade Celsius. Probabilitatea de precipitații este de 10%, iar umiditatea va fi de aproximativ 52%. Vântul va avea o intensitate redusă, de aproximativ 5 km/h.

Suceava: Vremea va fi călduroasă, cu temperaturi de până la 32 de grade Celsius. Șansele de ploaie sunt de 10%, iar umiditatea va fi de aproximativ 39%. Vântul va avea o intensitate de aproximativ 14 km/h.

Bacău: Temperaturile vor ajunge până la 33 de grade Celsius. Există o mică probabilitate de precipitații (10%) și o umiditate de aproximativ 37%. Vântul va sufla cu o viteză de 14 km/h.

Botoșani: Se prevede o zi caldă, cu maxime de 32 de grade Celsius. Șansele de ploaie sunt de 10%, iar umiditatea va fi de aproximativ 38%. Vântul va avea o intensitate redusă, de aproximativ 5 km/h.

În Constanța este cel mai mare grad de umiditate

Miercurea Ciuc: Temperaturile vor atinge 28 de grade Celsius. Probabilitatea de precipitații este de 10%, iar umiditatea va fi de aproximativ 56%. Vântul va sufla cu o viteză de 13 km/h.

Brașov: Vremea va fi plăcută, cu temperaturi de până la 29 de grade Celsius. Probabilitatea de precipitații este de 10%, iar umiditatea va fi de aproximativ 64%. Vântul va avea o intensitate de aproximativ 6 km/h.

Ploiești: Se așteaptă o zi călduroasă, cu maxime de 33 de grade Celsius. Șansele de ploaie sunt de 10%, iar umiditatea va fi de aproximativ 50%. Vântul va sufla cu o viteză de 14 km/h.

Buzău: Temperaturile vor ajunge până la 32 de grade Celsius. Există o mică probabilitate de precipitații (10%) și o umiditate de aproximativ 47%. Vântul va avea o viteză de 14 km/h.

Târgoviște: Temperaturile vor fi de aproximativ 32 de grade Celsius. Probabilitatea de precipitații este de 10%, iar umiditatea va fi de aproximativ 50%. Vântul va sufla cu o viteză de 11 km/h.

București: Vremea va fi călduroasă, cu temperaturi de până la 33 de grade Celsius. Șansele de ploaie sunt de 10%, iar umiditatea va fi de aproximativ 42%. Vântul va avea o intensitate de aproximativ 10 km/h.

Iași: Se prevede o zi caldă, cu maxime de 33 de grade Celsius. Nu sunt așteptate precipitații semnificative, iar umiditatea va fi de aproximativ 38%. Vântul va sufla cu o viteză de 11 km/h.

Galați: Temperaturile vor atinge 33 de grade Celsius. Probabilitatea de precipitații este de 10%, iar umiditatea va fi de aproximativ 46%. Vântul va avea o intensitate redusă, de aproximativ 11 km/h.

Brăila: Vremea va fi plăcută, cu temperaturi de până la 33 de grade Celsius. Probabilitatea de precipitații este de 10%, iar umiditatea va fi de aproximativ 55%. Vântul va sufla cu o viteză de 8 km/h.

Constanța: Temperaturile vor ajunge până la 29 de grade Celsius. Există o mică probabilitate de precipitații (20%) și o umiditate de aproximativ 66%. Vântul va avea o viteză de aproximativ, conform a1.ro.