Infofinanciar > Info > Avertisment ANAF: „Mesaje false, transmise în numele companiei noastre” De ce trebuie să vă feriți
Info

Avertisment ANAF: „Mesaje false, transmise în numele companiei noastre” De ce trebuie să vă feriți

ANAF
sursa foto arhiva companiei

Programul e-Fractura a venit de la începutul acestui an cu bătăi de cap pentru compania ANAF. Circulă în spațiul public mesaje în numele companiei care au ca scop furtul de date ale cetățenilor.

ANAF avertizează utilizatorii în legătură cu o înșelătorie legată de programul e-Factura. „Atenționăm asupra unei noi campanii de mesaje false, transmise în numele ANAF, prin care contribuabilii sunt rugați să furnizeze informații privind facturile emise în sistemul e-Factura pentru societățile pe care le administrează sau la care lucrează. Mesajele sunt transmise de pe această adresă de e-mail . Atragem atenția că această adresă de e-mail NU aparține ANAF”, transmite Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Reprezentanții vin cu următoarele atenționări:

„nu deschideți aceste emailuri, nu dați curs unor astfel de solicitări!

nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut!

nu transmiteți date personale!”

„În contextul obligativității sistemului informatic Ro e-Factura B2B (Business to Business) de la data de 1 ianuarie 2024, preocuparea companiilor de a se conforma este speculată de persoane rău intenționate cu scopul de a frauda sau obține informații cu caracter confidențial, astfel că vă recomandăm atenție sporită!

Serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, a fost creat și dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituția. De asemenea, contribuabilii pot obține informații fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF 031.40.39.160”, mai precizează ANAF, potrivit RomâniaTv.