Infofinanciar > Info > Se fac progrese la Autostrada Transilvania. Evaluarea ofertei pentru viaducte va fi gata în martie, cel târziu în aprilie
Info

Se fac progrese la Autostrada Transilvania. Evaluarea ofertei pentru viaducte va fi gata în martie, cel târziu în aprilie

Autostrada Moldovei (Sursă foto: rettergroup.com)
Sursa foto Arhiva companiei

CNAIR, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, va încheia evaluarea ofertei pentru viaductele de peste trei kilometri pentru Autostrada Transilvania. Oferta a fost depusă de turcii de la Ozaltin. Finalizarea ofertei va avea loc în luna martie, cel târziu luna aprilie, conform reprezentanților CNAIR.

Viaductele au fost scoase din contractul UMB pentru un lot din Autostrada Transilvania, A3. Acestea sunt destinate tronsonului Nădășelu-Mihăiești.

Ofertă pentru Autostrada Transilvania

Etapa de evaluare tehnică pentru A3 a fost finalizată pe data de 5 martie. Aceasta este etapa de evaluare financiară.

Pentru această licitație a fost depusă o singură ofertă până la data de 9 ianuarie, termenul limită. Oferta a fost doar din partea turcilor de la Ozaltin. Compania menționată a fost singura care a depus o ofertă și a câștigat contractul pentru primul tronson al Drumului Expres ce duce de la Craiova la Pitești.

„Asocierea de constructori români și turci OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. – ILGAZ INSAAT TICARET A.S. – VISIO CONSTRUCTION WORKS S.R.L a depus astăzi singura ofertă pentru proiectarea și execuția lucrărilor necesare devierii traseului sectorului de autostradă Nădășelu – Mihăiești (Autostrada Transilvania)”, a transmis directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Licitația pentru tronsonul amintit anterior a fost lansată de CNAIR la începutul lunii august a anului trecut. Licitația a vizat proiectarea și executarea lucrărilor.

Durata contractului este de 27 de luni, conform Economedia.net. Din acestea, pentru proiectare sunt necesare 9 luni, iar pentru execuție 12 luni. Valoarea contractului este de 1,11 miliarde de lei. Acesta este prețul fără TVA. Pentru această lucrare sursa de finanțare este realizată prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Se lucrează intens la autostradă

În luna decembrie a anului trecut a fost finalizat un tronson din Autostrada Transilvaniei. Acesta a fost terminat cu 8 luni înainte de termen. Tronsonul Chețani-Câmpia Turzii are o lungime de 15,7 kilometri. Astfel, de atunci, se circulă pe 133 de kilometri în regim de autostradă. Este vorba de distanța dintre Nădășelu și Târgu Mureș.

„Deschidem circulaţia pe încă 15,7 km ai A3 (Autostrada Transilvania)! Contractul pentru construcţia lotului Cheţani – Câmpia Turzii a fost semnat în 26.10.2022, ordinul de începere a fost emis în 21.11.2022, iar termenul de finalizare contractual era luna august 2024″, a scris Pistol la aceas vreme pe pagina de Facebook.

Compania de construcții Erbașu se ocupă de tronsonul Suplacu de Barcău- Chiribiș din Autostrada Transilvaniei. Contractul pentru lucrări a fost semnat de CNAIR în luna noiembrie a anului trecut. Lucrările oficiale pentru acest tronson vor începe oficial pe 15 martie.

„Pe data de 15 martie vor începe lucrările pentru proiectarea și execuția Secțiunii Suplacu de Barcău – Chiribiș, a Autostrăzii Transilvania! Pentru finalizarea construcției celor 26,35 km Antreprenorul român (Construcții Erbașu SA) are la dispoziție 24 de luni (6 luni proiectare și 18 luni execuție lucrări). Contractul în valoare de 884,12 milioane de lei, fără TVA, a fost semnat în luna noiembrie a anului trecut. Pe traseul secțiunii de autostradă Suplacu de Barcău – Chiribiș se vor construi inclusiv opt poduri, opt pasaje și trei viaducte”, a transmis anul trecut Cristian Pistol.