Info

Au atins culmile sucesului! Reciclad’OR, desemnată cea mai bună firmă la nivel național în anul 2022

Gală Topul Național al Firmelor, Sursă foto: Reciclad`OR
Sursă foto: Reciclad`OR

Camera de Comerț și Industrie a României i-a acordat companiei RecicladʹOR SA trofeul pentru Locul I în Topul Național al Firmelor 2022, domeniul Servicii. Astfel, după cinci ani de performanță pe piața transferului de responsabilitate privind reciclarea ambalajelor, rezultatele sunt recunoscute și la nivel național. Distincția a fost acordată în cadrul celei de-a XXIX-a ediţii a Galei Topul Național al Firmelor, organizată de Camera de Comerţ.

„Ne bucurăm foarte mult pentru acest premiu. Prezența noastră pe Locul I în Topul Național al Firmelor reprezintă o confirmare a rezultatelor și performanțelor noastre în acești cinci ani de activitate, dovada că toate eforturile noastre și acțiunile întreprinse în acest an au avut un impact pozitiv pe piața de profil la nivel național.

De la înființare și până în prezent, Reciclad’OR a crescut organic, cifrele financiare, barometrul satisfacției clienților, numărul campaniilor naționale desfășurate, depășirea cifrei de UN MILION de tone deșeuri de ambalaje pentru care am preluat responsabilitatea, toate acestea sunt elementele obiective care fac dovada succesului acestui proiect.

Doar în anul 2022, am preluat responsabilitatea reciclării și valorificării pentru peste 311.000  tone de ambalaje introduse pe piață de către cele peste 800 de companii partenere, producători și importatori din diverse domenii de activitate, dar și mari lanțuri de magazine, ceea ce ne poziționează ca și lider al pieței de profil. Pentru anul 2022 estimăm o cifră de afaceri de peste 131 de milioane de lei.

Mulțumesc echipei Reciclad’OR – premiul acesta este al întregii echipei, pentru munca și devotamentul arătate în acești cinci ani de performanță. Și le mulțumesc tuturor partenerilor noștri, companii responsabile și sustenabile, pentru încrederea acordată și am certitudinea că împreună vom reuși nu doar să îndeplinim obligațiile legale, ci să aducem un aport considerabil la protecția planetei, pentru un viitor mai bun”, a precizat Diana Cîtu, CEO Reciclad`OR.

În ce constă acest clasament

Topul Național al Firmelor este un reper pentru mediul de afaceri, un clasament al celor mai competitive firme din România, bazat pe următorii indicatori economici: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane și eficienţa utilizării capitalului angajat.

În ediția din acest an, au fost prezentate cele mai performante companii din șapte domenii de activitate: industrie, servicii, comerț, turism, cercetare-dezvoltare-high-tech, agricultură-silvicultură-pescuit, construcții.

Trofeu Gală Topul Național al Firmelor, Sursă foto: Reciclad`OR

Trofeu Gală Topul Național al Firmelor, Sursă foto: Reciclad`OR

 A ajuns în top după doar 5 ani de activitate

În cei cinci ani de activitate, Reciclad’OR, ca și OIREP, a înregistrat o dezvoltare organică caracterizată prin:

a) creșterea permanentă a portofoliului de parteneri;

b) dezvoltarea unui pachet integrat de servicii;

c) dezvoltarea de parteneriate strategice și durabile la nivel național cu jucătorii de pe lanțul de aprovizionare specific ambalajelor și deșeurilor de ambalaje;

d) îndeplinirea în siguranță a tuturor obligațiilor legale pentru partenerii noștri;

e) respectarea în integralitate a principiilor de conduită și etică în afaceri;

f) extinderea și diversificarea campaniilor de CSR.

Cu se se ocupă Reciclad`OR

Portofoliul companiei include servicii specifice managementului deșeurilor de ambalaje – consultanță tehnică și legislativă în managementul ambalajelor, servicii specializate de colectare, servicii suport de raportare a datelor către AFM, workshop-uri tematice (legislație, modele de colectare, reciclabilitatea ambalajelor), training-uri specializate dedicate angajaților și desfășurate la sediul partenerilor noștri; precum și servicii care adresează proiectarea pentru reciclare a ambalajelor introduse pe piață – consultanță în eco-designul ambalajelor, servicii suport în alinierea la cerințele esențiale pentru ambalaje și standarde UE.

„Prin asigurarea accesului la un mix de servicii, dorim să asigurăm partenerilor noștri libertatea de a alege cele mai eficiente și sustenabile soluții de ambalare, în deplină concordanță cu cerințele UE, care prevăd ca până în anul 2030 toate ambalajele introduse pe piață să fie reutilizabile sau reciclabile într-un mod economic viabil. Avem la ora actuală cel mai complet și performant portofoliu de servicii pe care îl poate deține un OIREP”, a mai spus Cîțu, CEO-ul companiei.

Reciclad’OR SA este membru platinum „International Solid Waste Association” (ISWA) și „Prevent Waste Alliance”(PWA), două dintre cele mai mari asociații de profil, specifice managementului ambalajelor și deșeurilor de ambalaje în Uniunea Europeană. Astfel, vocea României este auzită la nivel global, RecicladʹOR reprezentând cu mândrie țara noastră în cele mai prestigioase organisme internaționale din domeniu. Totodată, RecicladʹOR aduce pe plan local expertiza marilor jucători internaționali, informându-și partenerii în privința evoluției pieței de profil la nivel mondial, ultimele noutăți din domeniu și trenduri.