Infofinanciar > Info > Au atras atenția! Partidul AUR se destramă sub ochii lui George Simion
Info

Au atras atenția! Partidul AUR se destramă sub ochii lui George Simion

Partidul AUR se destramă sub ochii lui George Simion
Sursa foto: Impact.ro

Partidul AUR, sub conducerea lui George Simion, atrage atenția prin adunarea unui grup eclectic de politicieni proveniți din diverse partide politice, cunoscuți sub denumirea de „traseiști”.

Acești politicieni, care au fost excluși sau ignorați de partidele mai mari, găsesc în AUR o oportunitate de a-și continua activitatea politică și de a concura în alegeri.

Partidul AUR se destramă sub ochii lui George Simion

George Simion, liderul partidului, a construit o structură puternică în jurul propriei sale personalități. Controlează în mod direct procesele de selecție a candidaților pentru alegerile locale și europarlamentare. Cu toate că AUR se prezintă ca o alternativă anti-sistem. În realitate, el atrage politicieni consacrați care își doresc să-și mențină sau să-și obțină poziții în instituțiile statului.

Lista de candidați pentru Parlamentul European și alegerile locale este dominată de nume cunoscute care au schimbat de-a lungul timpului mai multe partide politice. În căutarea de noi oportunități și funcții. Acești traseiști nu aduc cu ei un bagaj impresionant de realizări politice. Se bazează pe succesul aparent al AUR în sondaje pentru a-și avansa propria carieră politică.

AUR nu este atât de mult un partid anti-sistem, cât este un refugiu pentru politicienii care își caută oportunități noi. Indiferent de viziunile sau valorile partidului. Sub conducerea lui George Simion, partidul pare să se bazeze mai mult pe atragerea de personalități. Mai mult decât pe dezvoltarea unei platforme politice coerente sau pe promovarea unei noi generații de lideri.

Nemulțumirea membrilor din cadrul AUR crește în fața influxului de traseiști aduși de George Simion. Pare să își impună propriile alegeri de candidați în detrimentul celor care au muncit și s-au implicat în partid în ultimii patru ani.

George Simion a stârnit o reacție puternică

Decizia lui George Simion de a-l desemna pe Marius Apopei, fost consilier județean din PNL, ca candidat la Primăria Piatra Neamț a stârnit o reacție puternică în cadrul filialei AUR Piatra Neamț. Membrii de acolo nu sunt de acord cu această alegere și au transmis public că nu îl susțin pe Apopei, chiar dacă acesta este și președintele filialei AUR din acel județ.

Această situație a condus la demisii în masă din partea membrilor dezamăgiți. Consideră că George Simion nu permite filialelor să aleagă cei mai potriviți candidați pentru funcțiile electorale. În loc să promoveze și să recompenseze pe cei care au fost dedicați partidului în ultimii ani. Simion pare să favorizeze intrarea în partid a traseiștilor. Seea ce a dus la scindări și tensiuni interne.

„Organizația AUR Piatra Neamț nu îl susține și nu dorește să se asocieze cu domnul Marius Apopei în niciun fel. Nu putem susține un om care ne-a fost impus de la București, un om care nu a făcut nimic pentru această organizație”, a explicat Loredan Popa, coordonatorul AUR Piatra Neamț.

Deputatul Dumitru Coarnă și-a anunțat demisia din partid

Conflictul din cadrul organizațiilor AUR se amplifică pe măsură ce divergențele cu conducerea centrală devin tot mai evidente. Deputatul Dumitru Coarnă și-a anunțat demisia din partid, alături de întreaga filială din Călărași, acuzând lipsa de implicare a lui Simion în înființarea organizațiilor județene.

Ovidiu Szime, fostul președinte AUR Timișoara, a părăsit și el partidul, criticând lipsa de respect față de principiile de bază și statutul partidului. Membrii semnalează că mai mulți vor părăsi AUR pe măsură ce Simion va continua să promoveze traseiști în detrimentul celor. Au fost loiali și implicați în partid în ultimii patru ani. Această abordare amintește de strategia adoptată de UNPR, sub Gabriel Oprea, care recruta politicieni de mâna a doua și traseiști din PSD. A eșuat rapid pe scena politică din lipsa de susținere.

Există o temere că AUR ar putea urma aceeași cale ca și UNPR. Dacă nu reușește să se distanțeze de practicile controversate. Și să ofere o platformă și lideri credibili pentru a câștiga susținerea publicului la alegerile din 2024, conform psnews.ro.