Infofinanciar > Info > Așteptarea a luat sfârșit! Hidroelectrica a anunțat când vor primi românii facturile
Info

Așteptarea a luat sfârșit! Hidroelectrica a anunțat când vor primi românii facturile

Hidroelectrica
sursă foto: idevice.ro

După ce românii abonați la rețeaua de energie electrică a Hidroelectrica nu au primit facturile lunare timp de o perioadă bună de timp, reprezentanții companiei au făcut anunțul mult așteptat. Aceștia au specificat faptul că, odată cu începutul lunii februarie, clienții vor înceapă să primească iarăși facturile.

Acest anunț vine după ce Hidroelectrica nu a mai realizat acest lucru încă din luna octombrie a anului trecut, când a început să nu mai emită facturile din luna iunie. „Facturile se transmit zilnic, sunt calupuri de zeci de mii de facturi care se transmit. În februarie, în principiu, estimăm că se intră în normalitate cu toți clienții, sperând să nu mai fie și alte modificări legislative. Procesul de facturare a început de anul trecut – deja lucrurile se fac automatizat”, a declarat pentru Știrile Pro TV președintele Hidroelectrica, Bogdan Badea, citat ulterior de către hotnews.ro.

Aceste probleme au apărut la scurt timp după ce un număr foarte mare de români au realizat transferul de la alte companii de furnizare de energie către Hidroelectrica pentru prețul mai scăzut pe care aceasta îl oferea pe piața din țară. Reprezenatnții comoaniei spun că au fost surprinși de cele întâmplate și că nu au reușit să gestioneze corespunzător această situație fără precedent, fapt ce a dus rapid la blocarea sistemului de emitere a facturilor.

Se anunță facturi uriașe?

Îngrijorările cele mai mari care vin anum sunt legate tocmai de prețurile de pe aceste facturi, însă cei de la Hidroelectrica au venit deja și cu o soluție în acest sens. Românii care primesc o factură la energia electrică prea mare, vor avea posibilitatea de a o achita în regim de rate lunare, completând o cerere (vezi mai jos) care poate fi trimisă la adresa de e-mail esalonari@hidroelectrica.ro sau depusă la orice sediu Hidroelectrica din fiecare județ din țară.

Click AICI pentru formular rate Hidroelectrica pentru client casnic

Click AICI pentru formular rate Hidroelectrica pentru client business

Rate la facturi

Achitarea acestor facturi majorate va putea realizată pe un termen de maximum șase luni de zile, în valori egale, dar cu toate acestea, nu trebuie ignorate facturile curente, care trebuie plătite la timp, alături de ratele eșalonate.

Mai multe detalii și reguli legate de acest proiect al celor de la Hidroelectrica sunt direct redactate pe formularele mai sus menționate. Astfel, se mai specifică faptul că, în cazul în care o rată nu este achitată la termenul prevăzut, mai clar, sumele de bani nu au ajuns în conturile bancare ale companiei Hidroelectrica până în data stabilită în ceea ce privește plata pentru luna respectivă inclusiv, compania energetică își va rezerva dreptul de a rezilia unilateral convenția de eșalonare dintre aceasta și abonat, urmând ca sumele restante neachitate să reprezinte penalizare, conform clauzelor contractuale, de la data scadentă a fiecarei facturi.