Infofinanciar > Info > Se toarnă asfaltul pe Drumul Expres Craiova-Pitești! Pe Tronsonul 1 s-ar putea circula mai devreme
Info

Se toarnă asfaltul pe Drumul Expres Craiova-Pitești! Pe Tronsonul 1 s-ar putea circula mai devreme

drumul expres Craiova-Pitești (sursă foto: hotnews)
sursă foto: arhiva companiei

Sorin Grindeanu, ministrul de la Transporturi, vine cu un anunț important pentru români. Oficialul din Guvern spune miercuri, 13 martie, faptul că s-a început asfaltarea pe Drumul Expres Craiova-Pitești. De asemenea, Sorin Grindeanu spune că pe Tronsonul 1 s-ar putea circula cu 6 luni mai devreme față de termen.

Astfel, pe acest tronson s-ar putea circula chiar de la finalul anului în curs. La momentul actual, se circulă doar pe o treime din acest Drum Expres. Acesta este denumit „Autostrada Ford”, căci va deservi doi mari investitori din România. Este vorba despre fabricile Ford de la Craiova și fabricile Dacia-Renault, din județul Argeș.

„S-a dat startul asfaltării pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova- Pitești! Muncitorii asocierii de constructori români și turci vor avea de așternut asfalt pe 7 km din acest tronson cuprins între Craiova și Robănești. Mobilizarea în șantier este bună, iar în paralel se efectuează lucrări la terasamente, taluzuri, poduri și pasaje.

Dacă se menține actualul ritm de lucru, sunt șanse reale ca pe acest tronson (cu o lungime de 17,7 km) circulația să fie deschisă până la sfârșitul acestui an (2024), cu cel puțin 6 luni mai devreme decât prevede termenul contractual (vara lui 2025)”, scrie Sorin Grideanu pe pagina sa oficială de Facebook, informează stiripesurse.ro.