Infofinanciar > Lumea la zi > Armament în valoare de peste două miliarde de dolari pentru Israel
Lumea la zi

Armament în valoare de peste două miliarde de dolari pentru Israel

biden netanyahu (sursă foto: ABS News)
Foto: facebook.com

Administrația Biden a aprobat recent livrări de armament în valoare de peste două miliarde de dolari pentru Israel. Măsura vizează contracte mai vechi și a fost luată în pofida recentelor tensiuni americano-israeliene.  Tensiuni cauzate de modul în care Israelul poartă campania militară din Gaza.

Este vorba de o escadrilă de 25 de avioane de luptă F-35A și motoarele de rezervă.  Plus 1.800 bombe de tipul MK-84 și 500 de tipuri MK-82. Știrea a fost dezvăluită de cotidianul Washington Post, care a mai relatat că transportul în cauză n-a avut nevoie de aprobarea Congresului.

El a fost perfectat în urmă cu doi ani, acum fiind doar de competența Administrației Biden să-l pună în aplicare. Șeful statelor generale reunite ale armatei americane, generalul Charles Brown, a declarat ieri presei că nu orice solicitare a Israelului în privința înarmării este aprobată din start, reamintind cu acest prilej avertismentul președintelui Biden în privința represaliilor pe care Statele Unite le-ar putea exercita asupra Israelului dacă va persista în tentativa invadării orașului Rafah, dintre care una, cel puțin, și anume refuzul sprijinului diplomatic în diverse foruri internaționale, a fost deja transpusă în practică la recenta reuniune a Consiliului de Securitate al ONU.