Infofinanciar > Info > APIA a deschis sesiunea de depunere a cererilor de finanţare pentru ajutor de stat în silvicultură, mediu şi climă
Info

APIA a deschis sesiunea de depunere a cererilor de finanţare pentru ajutor de stat în silvicultură, mediu şi climă

APIA a deschis sesiunea de depunere a cererilor de finanţare pentru ajutor de stat în silvicultură, mediu şi climă
Foto: facebook

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură a deschis sesiunea de depunere a cererilor de finanţare pentru ajutor de stat în silvicultură, mediu şi climă.

Pentru acordarea sprijinului financiar în cadrul schemei de ajutor de stat, solicitantul depune o cerere de finanțare conform anexei 1 din Ghidul Solicitantului. Asta se face online, pe site-ul www.apia.org.ro., în aplicația electronică DR-07.

Această cerere se tipărește, se semnează și se depune sau se transmite împreună cu documentele aferente. În cazuri excepționale, cererea de finanțare se poate depune doar pe suport de hârtie, împreună cu documentele aferente.

Cererile semnate, scanate și transmise la APIA prin email sau alt mijloc de telecomunicații trebuie semnate și în original de către solicitant până la finalizarea etapei de evaluare a cererilor de finanțare. Înainte de completarea și depunerea cererilor de finanțare, beneficiarii trebuie să întocmească dosarele tehnice aferente amenajamentelor.

După întocmirea dosarelor tehnice, acestea sunt depuse la Gărzile Forestiere. Unde sut verificate și unde se emit avizele prin care se constată îndeplinirea condițiilor de accesare a intervenției.

Este vorba de două pachete. Unul privind asigurarea de zone de linişte, pentru care se acordă 38 de euro pe an. Și pe hectar. Și cel de-al doilea vizează utilizarea atelajelor la colectarea lemnului din rărituri,  de 137 euro pe an şi pe hectar. Cu menţiunea că pachetul 2 nu poate fi accesat decât împreună cu pachetul 1.