Infofinanciar > Info > Apare un nou lanț de benzinării în România! Unde se vor afla
Info

Apare un nou lanț de benzinării în România! Unde se vor afla

Primăvara vine cu scumpirea combustibilului
sursa foto arhiva companiei

Cel mai mare furnizor independent de motorină din România, Oscar Downstream, are planuri de extindere și diversificare. Compania are în plan ca până la sfârșitul acestui an să intre și pe piața de retail. Compania intenționează să opereze propriile stații.

„Anul acesta vom completa reteaua existenta b2b OSCAR Drive si retail francizele RO, cu noile statii proprii OSCAR. Vom intra pe piata de retail cu statii proprii. Primele statii proprii OSCAR vor fi operationale pana la finalul anului”, a declarat, pentru Profit.ro, CEO-ul Oscar Downstream, Nicolae Banica.

Un nou lanț de benzinării

În prezent, Oscar Downstream administrează aproximativ 80 de benzinării operaționale. Reflectând o extindere semnificativă a rețelei sale de puncte de alimentare.

Această mișcare strategică reprezintă o evoluție semnificativă pentru Oscar Downstream. Compania se transformă dintr-un distribuitor major pe piața motorinei într-un furnizor integrat de servicii pentru șoferi și vehicule. Lansarea lanțului propriu de benzinării indică dorința companiei de a-și diversifica portofoliul, adăugând la activitatea sa inițială de distribuție de carburanți și oferind alte facilități legate de întreținerea autovehiculelor. În acest an, firma intenționează să-și consolideze lanțul logistic integrat prin realizarea unei noi investiții greenfield pentru extinderea capacității de stocare și să-și mărească flota la peste 100 de autocisterne. Omul de afaceri Alin Niculae se află în spatele acestei inițiative, fiind cunoscut pentru implicarea sa în domeniul afacerilor imobiliare.

Oscar Downstream gestionează un portofoliu extins, deservind peste 5.000 de clienți din sectoare cheie precum transporturile, construcțiile, industria și agricultura. Compania se remarcă prin una dintre cele mai mari capacități de stocare a combustibilului din țară, cu un volum impresionant de 70.000 de metri cubi, și dispune de o flotă proprie de transport formată din peste 80 de autocisterne, potrivit Profit.ro.

În sectorul business-to-business, Oscar Downstream operează o rețea extinsă de benzinării, având 30 de stații sub brandul OSCAR Drive. Acestea sunt amplasate strategic de-a lungul principalelor artere comerciale, asigurând accesibilitate și servicii eficiente pentru clienții din mediul de afaceri. În plus, compania administrează peste 80 de benzinării în regim de franciză sub brandul RO concept OSCAR, consolidându-și prezența și extinzându-și acoperirea în rândul consumatorilor și partenerilor din diverse regiuni. Această abordare cuprinzătoare subliniază angajamentul Oscar Downstream de a furniza soluții flexibile și adaptate nevoilor specifice ale clienților săi.