Infofinanciar > Info > Anunțul momentului de la Hidroelectrica! 500.000 de români sunt vizați
Info

Anunțul momentului de la Hidroelectrica! 500.000 de români sunt vizați

Factură Hidroelectrica
Sursă foto: Observator

Hidroelectrica a anunțat că în prezent are loc citirea indexului și transmiterea acestuia. Luna trecută, perioada desemnată pentru citirea indexului la Hidroelectrica a fost între 24 și 28 aprilie 2023. Prin urmare, procedura de citire și transmitere a indexului la Hidroelectrica continuă să se desfășoare în perioada obișnuită, cu excepția situației speciale din luna februarie.

„Indexul autocitit poate fi comunicat doar în perioada 24-28 a lunii curente, la numărul de telefon 0800 800 359 (apel gratuit). Pentru transmiterea indexului, veţi avea nevoie de codul atribuit locului de consum şi pe care îl regăsiţi în factura de energie electrică.

Informaţii suplimentare puteţi obţine prin apelarea serviciului Call Center la numărul de telefon: 021.9834. Indexul autocitit poate fi transmis, de asemenea, utilizând portalul client, rubrica autocitire SPEEH Hidroelectrica SA”, se mai arată într-un mesaj al companiei Hidroelectrica.

Eșalonarea sumelor pentru persoanele restante

La începutul anului, Hidroelectrica a anunțat că persoanele cu restanțe la plată au opțiunea de a solicita eșalonarea sumelor datorate pe o perioadă de șase luni. Facturile emise de Hidroelectrica beneficiază de un interval generos de plată, de 45 de zile pentru clienții casnici și de 30 de zile pentru consumatorii non-casnici. În aceste perioade, nu se aplică penalități pentru întârzierea plății.

Eșalonarea sumelor poate fi solicitată fie online, prin completarea unui formular specific, fie direct la sediile sucursalelor Hidroelectrica. Este disponibilă o opțiune comodă pentru clienți de a-și gestiona cererea de eșalonare prin intermediul internetului. De menționat că Hidroelectrica ocupă poziția a treia în topul furnizorilor de energie electrică din țara noastră, cu 500.000 de mii de clienți, ceea ce reflectă importanța și prezența sa pe piața energetică.

Plata facturilor în rate

Hidroelectrica a anunțat cu câteva luni în urmă că oferă posibilitatea clienților de a achita factura în rate în cazul în care suma de plată este prea mare. Pentru a beneficia de această facilitate, clienții trebuie să depună o cerere specifică prin care solicită plata facturii în rate. Detaliile privind procedura de depunere a cererii și condițiile de acordare a plății în rate pot fi obținute de la Hidroelectrica.

Corespunzător, cererea de plată în rate poate fi trimisă la adresa de email esalonari@hidroelectrica.ro sau poate fi depusă în format fizic la sediile sucursalelor Hidroelectrica și la sediul central al companiei. După aprobarea cererii, plata facturii se va efectua într-un număr maxim de șase rate lunare. Este important să respectați termenele de plată stabilite pentru fiecare rată în parte, relatează Antena 3 CNN.