Infofinanciar > Info > Anunțul lui Marius-Constantin Budăi pentru toți românii. Care sunt beneficiarii celor 5.000 de euro de la stat?
Info

Anunțul lui Marius-Constantin Budăi pentru toți românii. Care sunt beneficiarii celor 5.000 de euro de la stat?

pensie marius - constantin budăi, ministrul muncii (sursă foto: stiridinsurse.ro)
sursă foto: stiridinsurse.ro

Ministrul Muncii, Marius-Constantin Budăi, a transmis faptul că o categorie de români vor primi din partea statului 5.000 de euro. Acești bani sunt acordați pentru găsirea unui loc de muncă.

Românii care se vor bucura de acest ajutor din partea celor de la guvernare sunt cei care aflați în șomaj, în inactivitate sau sunt persoane cu dizabilități. Se pare că acest ajutor, conform declarațiilor lui Budăi vor fi acordați pentru tehnologia asistivă superioară.

5.000 de lei pentru românii în șomaj

„Țin foarte mult la un proiect pe care l-am depus în 2018 şi anume tehnologia asistivă pentru persoanele cu dizabilități care sunt în căutarea unui loc de muncă. Nu este o sumă neglijabilă, este un voucher în valoare de 5.000 de euro. O persoană cu dizabilităţi, dacă vrea să se angajeze, primește acest sprijin de la stat pentru o tehnologie asistivă superioară”, a spus ministrul Marius Budăi.

Potrivit ministrului Muncii vor apărea și câteva modificări la manualul beneficiarului. Aceste schimbări vor fi discutate și cu Comisia Europeană, conform romaniatv.net.

Acestea nu sunt singurele ajutoare pentru români. Mamele vor primi 2.000 de lei pentru îngrijirea nou-născuților, bani ce vor fi folosiți pentru achiziționarea produselor necesare îngrijirii copiilor.

„Mamele și copiii nou-născuți din categoriile cele mai defavorizate vor primi sprijin în valoare de 2.000 lei pentru trusouri, în primele 3 luni de la nașterea copiilor, prin tichete sociale pe suport electronic”, a declarat Marcel Boloș.

Ajutoare pentru românii defavorizați

De asemenea, se continua distribuirea voucherelor de alimente în valoare de 250 de lei. Aceasta este cea de-a treia tranșă care va urma să ajungă la români.

Cea de-a doua a ajuns la beneficiari înainte Sărbătorilor Pascale, chiar în Săptămâna Mare pentru ca aceștia să o poată folosi pentru masa de Paște. De asemenea, guvernul a acordat și pachete cu alimente ce cântăresc 24 de kilograme și conțin produsele de bază.

Românii nevoiași sunt ajutați de cei de la conducere prin diverse proiecte pentru a-și permite un nivel standard de trai.

„Datele o spun clar, încă ne confruntăm cu o formă dominantă de sărăcie care poate conduce la precaritate alimentară, în anumite situații. Aceste lucruri fac ca peste două milioane de cetățeni să nu își poată permite un standard de viață decent pentru anul 2023. Tocmai de aceea, la nivelul Guvernului am gândit un pachet măsuri care sunt integrate și complementare, astfel încât să se asigure o alocare financiară eficientă a intervențiilor. Așadar, vor fi români care se află într-un grad extrem de excluziune socială care vor putea primi până la 10.000 de lei pentru nevoile imediate, pe baza diferitelor forme de sprijin care se vor acorda”, a spus Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.