Infofinanciar > Info > Anunț pentru milioane de români. Ce se întâmplă cu clienții Enel pe 9 aprilie
Info

Anunț pentru milioane de români. Ce se întâmplă cu clienții Enel pe 9 aprilie

Enel, Sursă foto: Reuters
Sursa foto Arhiva companiei

Acesta este un anunț ce vizează milioane de români, ce sunt clienți ai Enel. Aceștia vor fi migrați pe noul site. Acest lucru se întâmplă în condițiile în care grecii de la PPC au achiziționat compania de energie.

Astfel, utilizatorii trebuie să își descarce noua aplicație. Trebuie menționat faptul că utilizatorii de la Enel pot folosi aceeași adresă de email și parolă. După 9 aprilie, atât site-ul, cât și aplicația MyEnel nu vor mai fi disponibile de pe 9 aprilie.

Ce se schimbă pentru foștii clienți Enel?

Începând cu data de 10 aprilie, clienții Enel vor fi redirecționați către site-ul celor de la PPC: www.ppcenergy.ro. Noua aplicație se va găsi la adresa myppc.ppcenergy.ro. De asemenea, pe mobil poate fi descărcată aplicația pe cele două sisteme de operare: Android și iOS.

În ceea ce privește numărul de telefon al serviciului relații cu clienții, acesta va fi neschimbat. Astfel, în continuare se va apela când este nevoie de ajutor la numărul 021.9977. Intervalul în care clienții pot apela este 08:00-20:00, de luni până vineri.

La fel ca în cazul Enel, plățile se vor face în continuare online atât prin direct debit sau transfer bancar, notează dailybusiness.ro.

Ce au făcut cei de la PPC pe piața din România?

Anul trecut în luna septembrie, grecii de la PPC au finalizat preluarea Enel România. Tranzacția a fost în valoarea de 1,26 de miliarde de euro. În martie anul trecut, oficialii companiei au transmis faptul că vor continua proiectele. Au fost vizate în special cele din zona de energie verde.

„Obiectivul PPC este de a deveni lider pe piața energiei curate în Europa de Sud-Est, cu un plan de investiții axat pe regenerabile. Achiziția activităților Enel din România este alegerea ideală atât din punct de vedere geografic, cât și din punct de vedere al afacerilor. Vreau să mulțumesc tuturor echipelor care au contribuit la finalizarea cu succes a tranzacției. Astăzi, începem procesul de creștere și transformare în România, motivați de dorința de a deveni cea mai importantă companie de energie din țară.”, a transmis președintele și CEO al PPC, Georgios Stassis.

în luna februarie a acestui ani, compania PPC a achiziționat sute de mii de contoare pentru companiile de distribuție din România. Aceste dispozitive sunt utilizate pentru a măsura consumul ți producția consumatorilor și prosumatorilor din portofoliu.

″În cadrul Rețele Electrice este în derulare proiectul de implementare a sistemelor de măsurare inteligentă a energiei electrice la nivel național, proiect aprobat prin decizia ANRE 778/ 2019 cu modificările ulterioare și în conformitate cu Ord. 177/2018 ANRE privind „Condițiile cadru pentru realizarea calendarului de implementare a sistemelor de măsurare inteligentă a energiei electrice la nivel național”, conform documentației de atribuire.