Infofinanciar > Info > Anunț important pentru românii care călătoresc spre mare! Circulația pe podurile din Năvodari se va desfășura în sistem reversibil
Info

Anunț important pentru românii care călătoresc spre mare! Circulația pe podurile din Năvodari se va desfășura în sistem reversibil

Pod Năvodari Sursă foto Primăria Năvodari
Sursă foto: Primăria Năvodari

De mâine, data de 27 aprilie, de la ora 6:00 dimineața, circulația rutieră pe cele două poduri din Năvodari, podurile Canal și Ecluză, se va desfășura în sistem reversibil. 

Primăria orașului Năvodari a anunțat că de la ora 6:00 la ora 14:00, românii vor putea să se deplaseze pe două sensuri spre dinspre Năvodari spre Mamaia, de luni până vineri, iar de la ora 14:00 la ora 6:00 se va circula pe două sensuri dinspre Mamaia spre Năvodari. 

În anumite perioade se va circula în funcție de valorile traficului 

În perioadele de trafic intens, precum perioada sezonului estival, în weekend și în zilele legale se sărbătoare, care se află în lista de zile libere de la guvern, circulația reversibilă se va institui în funcție de valorile de trafic. 

De asemenea, traficul rutier va fi dirijat și supravegheat în mod special. Dirijarea și supravegherea se va realiza, în primă fază, va fi realizată de către Poliției Locale Năvodari, iar circulația reversibilă va fi realizată exclusiv de către Poliția Rutieră, în baza emiterii unui aviz. 

Decizia de a se instaura acest program de transport a fost cauzată de traficul intens de pe podul care este construit peste Ecluză în Năvodari, Acest pod intrase în proiecte de reabilitare la începutul anului, care erau menite să reabiliteze drumul și să lărgească partea carosabilă. 

Pe toata lungimea podului din Năvodari, șoferii puteau circula doar pe o singură bandă, iar din această cauză s-au format cozi de zeci de kilometri. 

Astfel, pentru a se rezolva această problemă, reprezentanții Primăriei Năvodari au precizat că se recomanda ca șoferii care se deplasează pe traseul Constanța-Năvodari, să folosească pentru perioada respectivă o rută ocolitoare, potrivit G4Media.

Traficul rutier în zona podului este semaforizat și supravegheat de polițiștii locali. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și solicităm conducătorilor auto să respecte semnificația indicatoarelor rutiere și să folosească rutele ocolitoare!“ – au mai precizat reprezentanții Primăriei Năvodari.   

Modificările aduse de anul 2023

Această reformă a mai fost în vigoare și în vara anului trecut, înainte de reabilitarea podurilor. Transportul de realiza în acel moment în mod reversibil doar în zilele de luni, marți, miercuri și joi, și se realiza doar pe 2 benzi, comparativ cu numărul de 3 benzi pe care se poate circula în acest moment. 

În vara anului 2022 programul de circulație arăta însă altfel, șoferii care doreau să traverseze podurile din Năvodari spre Constanța, puteau face acest lucru de la ora 6:00 dimineața, până la ora 15:00, iar de la 15:00 la 6:00 se putea circula în sens invers, dinspre Constanța spre Năvodari. 

Un lucru asemănător cu proiectul de anul precedent este programul de weekend, care se desfășura în zilele de vineri, sâmbătă și duminică conform aceluiași program orar ca și cel de anul acesta. 

„Poliţia Locală Năvodari îşi rezervă dreptul de a interveni şi a produce schimbări punctuale în acest grafic în situaţii excepţionale provocate de evenimente rutiere neprevăzute sau valori foarte ridicate de trafic.

Primăria Năvodari roagă toţi participanţii la trafic să manifeste atenţie sporită în zonă şi să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere”, spun reprezentanţii administraţiei locale. 

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.