Info

Anunț important pentru posesorii de carduri sociale! Banii pot fi folosiți într-un nou magazin

carduri sociale
Foto: b1tv.ro

Persoanele care au primit cardul pentru achiziționarea alimentelor prin programul ”Sprijin pentru România”, își vor putea face cumpăraturile și în rețeaua de magazine Kaufland conform unui comunicat de presă emis de aceștia. Cu mențiuea că vor fi acceptate doar anumite carduri.

Kaufland se alătură programului ”Sprijin pentru România”, dar impune anumite condiții

”De la începutul lunii august, plata cu tichetele sociale din programul „Sprijin pentru România” va fi disponibilă în toate magazinele Kaufland din țară. În primă etapă, sunt acceptate cardurile sociale emise de Sodexo și Up România”.

Totodată, lanțul de magazine face câteva precizări depsre modul de achiziționare a produselor, Kaufland România permite utilizarea cardului doar pentru produsele alimentare și în cazul în care în coțul de cumpărături s-au strecurat produse non-alimentare, angajații din magazine vor avea grijă să-I îndrume pe clienți spre casele de marcat und pot achita cu un alt mijloc de plată. Plata se poate efectua și contactless fără a mai fi nevoie de introdcuerea codului PIN. Totuși, de menționat este faptul că acest card este uninominal și nu este transmisibil, una din condiții este ca posesorul cardului să prezinte buletinul atunci când achită, excepție de la regulă o fac persoanele care au un grad de handicap ce nu le permite deplsarea, iar în acest caz, delegatul va trebui să prezinte actul de identitate al posesorului.

Referitor la modalitățile de plată, Kaufland încheie comunicatul de presă și subliniază faptul că orice abatere de la respectarea condițiilor va fi sancționată.

”Potrivit reglementărilor, se interzice utilizarea cardului în alte scopuri decât cele pentru care a fost emis, în caz contrar se sancționează conform legii”, încheie comunicatul de presă Kaufland România.

Cum poți obține sprijinul financiar în valoare de 250 de lei

Reamintim faptul că prima transă a fost deja validată și încărcată pe cardurile sociale. Prin urmare dacă ați consultat lista persoanelor care se încadrează pentru sprijinul financiar în valoare de 250 de lei, disponibilă pe site-ul Ministerului Muncii și Protecției Sociale, iar Dumneavoastră sunteți pe acea listă dar nu ați primit încă plicul care conține cardul, trebuie să vă deplasați la cel mai apropiat oficiu postal.

Totodată, mai trebuie să aveți în vedere că în preambului etapei de transfer al ajutorului financiar ANAF verifică situația veniturilor tuturor solicitanților. În cazul în care veniturile Dumneavoastră vor depăși plafonul minim pe care-l puteți consulta aici, cei 250 de lei nu vor mai fi virați pe contul Dumneavoastră.

Cine îndeplinește criteriile de eligibilitate

Criteriile de eligibilitate le puteți găsi pe site-ul mfe.gov.ro alături de suma minima pe care trebuie să o încasați pentru a putea primi ajutorul respectiv.

Nu în ultimul rând, cardul poate fi utilizat doar pentru a vă procura alimente și nicidecum produse din alcool sau alte produse care sunt destinate altui scop decât aceluia de a vă cumpăra alimente.

Suma care vă este virată este valabilă 12 luni de la data viramentului, adică, în cazul în care ați primit banii pe data 12.12. 2023, ultima zi în care puteți folosi suma respectivă este 12.12.2023.

Programul se desfășoară pe durata a patru etape, ultima este programată pentru perioada ianuari-februarie 2023.

O altă transă va fi virată în perioada octombrie- noiembrie an curent, iar următorii bani vor vi virați ăn perioada august septembrie. Așadar dacă sunteți beneficiarul cardului asteptați-vă ca banii să va fie virați în luna septembrie, cel mai târziu pe data de 8.