Infofinanciar > Info > Anunț de ultimă oră în politica din România! Cine vrea să îi ia locul lui Piedone la Primăria Sectorului 5
Info

Anunț de ultimă oră în politica din România! Cine vrea să îi ia locul lui Piedone la Primăria Sectorului 5

Piedone sursa foto G4Media ro
Credit imagine: g4media.ro

Ultima oră în politica românească! Fiul lui Cristian Piedone, fostul primar al Sectorului 5, și-a anunțat intenția de a candida pentru fostul post al tatălui său.

Vlad Popescu a făcut anunțul cum că ar vrea să candideze pentru scaunul de edil al Sectorului 5 în cadrul unui miting organizat de susținătorii lui Piedone, care a avut loc în data de 15 mai, în fața penitenciarului Rahova.

Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone, și-a luat angajamentul să facă tot posibilul pentru a continua proiectele tatălui său de la Primărie.

„Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au venit astăzi în fața penitenciarului. Tatăl meu este nevinovat. Lucrul acesta (n.r. – susținerea oamenilor) îi dă putere, să vadă că lumea că îl iubește. Noi îl iubim în continuare și vom fi lângă el non-stop.

Ne-a spus (n.r. – Popescu Piedone) să fim puternici, ca el este puternic în continuare. Am învățat de la el o lecție pe care a spus-o și cetățenilor Sectorului 5: să fac imposibilul posibil. Voi face și eu asta mai departe cu echipa de la Sectorul 5. Voi merge să candidez la Primăria Sectorului 5. Voi face imposibilul posibil și voi duce proiectele lui (n.r. – ale lui Piedone) mai departe.

(…) Tatăl meu este nevinovat. Dumnezeu este sus, îi va face dreptate. Odată și odată, tot va ieși adevărul la iveală”, a declarat Vlad Popescu pentru România TV.

60 de ani de închisoare în dosarul „Colectiv”

Curtea de Apel Bucureşti a pronunțat joi sentinţa definitivă în dosarul „Colectiv”, după aproape 8 ani de la tragicul eveniment. Actualul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu-Piedone, a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu în cazul autorizației acordate SC C Club SRL.

Judecătorii de la Curtea de Apel București au decis astăzi, într-o ședință ținută cu ușile închise, sentința în dosarul ”Colectiv”. În total au fost acordați aproximativ 60 de ani pentru 9 persoane. Lista cu condamnările definitive:

-Cristian Popescu-Piedone – 4 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiei de funcţionare pentru clubul Colectiv;

-patronii clubului Colectiv: Alin George Anastasescu – 11 ani și 8 luni, Paul Gancea – 6 ani și 4 luni, Costin Mincu – 8 ani de închisoare pentru ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă;

-pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise –  câte 6 ani şi 10 luni de închisoare cu executare;

-Cristian Matei Niţă, director al firmei de artificii – 2 ani şi 6 luni de închisoare;

-George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI – câte 8 ani şi 8 luni de închisoare.

-Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primărie – Achitat;

-Larisa Luminiţa Ganea, consilier superior – Achitat;

-Ramona Sandra Moţoc, referent superior – Achitat.