Info

Anunț de ultimă oră despre voucherele de 250 de lei! Ce pățesc cei care își înstrăinează cardul

Vouchere sociale Sursa foto Playtech.ro
Sursa foto: Playtech.ro

Cei care își vor înstrăina cardul vor fi pedepsiți conform legilor în vigoare, având în vedere faptul că acest lucru este complet interzis, conform Ministerului de Investiții și Proiecte Europene (MIPE).

Oficialii de la Ministerul, care alocă acest vouchere sociale, ce pot fi folosite doar în vederea achiziționării produselor alimentare și unor mese calde, au transmit variantele interzise în cazul în care înstrăinării unui card și care vor fi pedepsite conform legii:

„Sunt interzise și se sancționează conform legii:

  1. a) utilizarea de către beneficiari a tichetelor sociale în alt scop decât achiziționarea de produse alimentare și mese calde;
  2. b) solicitarea de către beneficiari și/sau furnizarea de numerar în schimbul tichetelor sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde sau pentru fracțiuni din acestea;
  3. c) refuzul nejustificat al unităților afiliate de a accepta tichete sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde. Refuzul este justificat dacă există o suspiciune rezonabilă privind autenticitatea tichetelor sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde sau identitatea dintre titularul tichetelor sociale pe suport electronic pentru mese calde și destinatarul final al acestora;
  4. d) comercializarea tichetelor sociale;

Cardurile pot fi folosite doar de către beneficiari. În cazuri excepționale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredința tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate”, a transmis Ministerul, conform antena3.ro.

Bani valabili 12 luni

De asemenea, banii de pe aceste vouchere au o valabilitate limitată, având în vedere faptul că ei pot fi folosiți în maxim 12 luni de la primire.

„Sumele disponibile pe card sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Astfel, banii de pe tichetele sociale trebuie utilizați în cel mult un an de zile de când sunt disponibili pe voucherele de alimente”, au susținut oficialii Ministerului.

Ce trebuie să facă cei care nu au primit voucherele sociale?

Persoanele pot verifica dacă sunt pe listele beneficiarilor și în cazul neprimirii voucherelor social, aceștia se pot adresa Ministerului Muncii și Solidarității Sociale sau Ministerului de Investiții și Proiecte Europene. De asemenea, conform MIPE, informațiile referitoare la livrarea cardurilor sunt furnizate de Poșta Română.