Infofinanciar > Info > Angajații instituțiilor de asistență socială amenință proteste în masă
Info

Angajații instituțiilor de asistență socială amenință proteste în masă

protest Sursă foto: g4media.ro
Sursă foto: g4media.ro

Sindicaliștii angajați în instituțiile din domeniul asistenței sociale și protecției copilului – Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Servicii Publice de Asistență Socială – amenință că vor declanșa acțiuni de stradă dacă guvernul nu ia în considerare cererea lor de a fi scutiți salariații din aceste domenii de unele prevederi menite să reducă cheltuielile bugetare.

Sindicaliștii cer Guvernului să se abțină de la prevederile privind anularea posturilor vacante. Ei nu vor nici reorganizarea instituțiilor publice, nici eliminarea tichetelor de vacanță pentru bugetarii cu salarii peste 10.000 de lei.

Federaţia Naţională Sindicală din Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului „Pro Asist” anunţă, joi, într-un comunicat de presă, că, „luând act de ultima variantaă a proiectului de Ordonanţă de Urgenţă vehiculat pe surse în spaţiul public”, care ar urma să declanșeze acțiuni în stradă de o proporție uriașă, începând de la data de 28 august, în cazul în care salariații din domeniile asistenței sociale și ai protecției copilului nu vor fi exceptați de la unele prevederi în ceea ce privește proiectul de lege, potrivit News.ro.