Infofinanciar > Info > Angajații au dreptul la 3 beneficii extrasalariale obligatorii. Pe lângă salariul de 3.500 de lei net
Info

Angajații au dreptul la 3 beneficii extrasalariale obligatorii. Pe lângă salariul de 3.500 de lei net

angajati sursa foto Avocat Bucuresti- Tudor Ion
Sursa foto: Arhiva companiei

În timp ce inflația reduce puterea de cumpărare, veniturile salariaților trebuie să fie compensate de anumite beneficii pentru a asigura un echilibru financiar în fiecare lună.

Majoritatea angajaților se descurcă cu greu în această perioadă, încercând să-și mențină firmele pe profit. Cu toate acestea, încearcă să-și mențină angajații motivați, oferindu-le beneficii extrasalariale, în cazurile în care salariile nu pot fi mărite.

Aceste beneficii, deseori, sunt tichetele de masă. Pe lângă, angajatorii oferă cadouri în bani sau în natură sau tichetele cadou. Peste 85% dintre angajatori optează pentru astfel de beneficii suplimentare dăruite angajaților.

În plus, în topul clasamentului se află și decontarea transportului la și de la locul de muncă. În jur de 67% dintre angajatori au transmis că achită costul deplasării angajaților. Pe această listă a beneficiilor se mai regăsesc și nevoile sociale (servicii de sănătate, asigurări de viață, pensii facultative și vouchere de vacanță).

Există un top trei al beneficiilor extrasalariale pe care angajații ar trebui să le primească, în cazul în care au un salariu modest, care nu depășește 3.500 de lei.

Primul beneficiu extrasalarial, tichetele de masă

Tichetele de masă sunt o sursă de venit pentru majoritatea angajaților, ajutându-i să scutească banii lunar cheltuiți, de obicei, pe alimente. Ei pot plăti cu aceste tichete în majoritatea magazinelor alimentare, restaurante sau cafenele.

În plus, cu ajutorul acestor tichete, oamenii au tendința de a cumpăra alimente mai sănătoase, care în mod normal sunt mai scumpe. Astfel, au un stil de viața echilibrat și o alimentație mult mai sănătoasă.

Al doilea beneficiu extrasalarial, bonusurile de performanță

Încă un beneficiu extrasalarial îl reprezintă bonusurile de performanță. Acestea sunt oferite angajaților ce au reușit să depășească un obiectiv sau diferite standarde de performanță. Ele motivează angajații să dea randament 100% la locul de muncă pentru a primi aceste bonusuri.

Aceste bonusuri pot fi individuale sau în grup. Totodată, angajatorii pot recompensa performanța deosebită a angajaților prin acordarea unui bonus anual mai consistent, bazat pe o evaluare anuală.

Al treilea beneficiu extrasalarial, decontarea transportului

Persoanele cu un salariu modest pot beneficia de un sprijin în ceea ce privește drumul de la și până la locul de muncă. Astfel, angajatorii pot achita abonamentele de transport, în mod integral, pentru a-i scuti pe angajați de o cheltuială în plus.

Mai mult decât atât, persoanele angajate care utilizează mașina personală ar putea primi rambursarea cheltuielilor carburantului.

Acest beneficiu extrasalarial ar putea da un imbold angajaților, arătând compasiune și grija din partea firmei. Astfel, angajații nu s-ar mai stresa în plus și pentru costurile transportului și ar da mai mult randament la locul de muncă.

În cadrul sondajului EY România, un procent de 93% dintre respondenți au spus că oferă astfel de pachete extrasalariale angajaților. Acest lucru reprezintă un lucru important făcut de către companii deoarece își fidelizează angajații, dar diminuează și baza de impozitare, potrivit RomâniaTV.net