Infofinanciar > Info > Amenzi usturătoare pentru șoferii care merg la munte! Sancțiuni de până la 10.000 de lei
Info

Amenzi usturătoare pentru șoferii care merg la munte! Sancțiuni de până la 10.000 de lei

viscol la munte (sursă foto: România Liberă)
sursa foto: arhiva companiei

Românii care se deplasează cu mașina la munte trebuie să știe că riscă amenzi de până la 10.000 de lei. În trecut, sancțiunile erau mai blânde, dar acum legislația este mult mai strictă.

Noua legislație privind pescuitul și protecția resurselor acvatice vii prevede sancțiuni mari pentru șoferii care traversează albia unui râu de munte cu mașina. Aceste amenzi pot ajunge până la 10.000 de lei. Din 6 iunie, Legea 176/2024 a intrat în vigoare. Scopul principal este intensificarea sancțiunilor pentru a descuraja încălcările.

Circulația autovehiculelor și transportul buștenilor prin albia minoră a râurilor și pâraielor montane sunt considerate contravenții. Aceste fapte sunt sancționate cu amendă. Amenda variază între 6.000 și 10.000 de lei. În plus, abaterile sunt sancționate cu reținerea și suspendarea permisului, licenței sau autorizației de pescuit comercial pentru 120 de zile.

În trecut, amenzile pentru astfel de încălcări erau mai mici. Amenda maximă era de 8.000 de lei. Noua lege prevede sancțiuni mai dure pentru a proteja resursele acvatice vii, scrie bugetul.