Infofinanciar > Info > Amenzi de peste 3.000 de lei! Gălăgia se plătește scump
Info

Amenzi de peste 3.000 de lei! Gălăgia se plătește scump

Amenzi de peste 3.000 de lei! Gălăgia se plătește scump
sursa foto: pexel.com

Un proiect de lege a ajuns în Camera Deputaților și a stârnit interes în rândul opiniei publice din România. Acest proiect vizează sancționarea persoanelor și a firmelor care cauzează disconfort vecinilor prin producerea de zgomote excesive, în special în timpul orelor de liniște.

Propunerea legislativă este destul de strictă în ceea ce privește sancțiunile. Aceasta prevede amenzi de până la 3.000 de lei pentru cei care deranjează liniștea publică, indiferent de momentul zilei. Totuși, în intervalele orare 22.00-8.00 și 13.00-14.00, regulile devin și mai severe.

Amenzi de peste 3.000 de lei! Gălăgia se plătește scump

Astfel, în timpul acestor ore considerate de odihnă și liniște, sancțiunile cresc semnificativ. Persoanele care sunt surprinse că încalcă aceste reguli, fie prin ascultarea muzicii la un volum ridicat, folosirea bormașinei sau alte activități zgomotoase, riscă amenzi de până la 3.000 de lei. Față de suma actuală de 1.500 de lei.

În plus, proiectul de lege propune sancțiuni mai aspre și pentru firmele care organizează petreceri private gălăgioase în apropierea locuințelor. Acestea ar putea fi amendate cu sume care se dublează, crescând de la 6.000 de lei la 12.000 de lei.

Această măsură vine în contextul în care evenimentele organizate de astfel de firme, cum ar fi cele organizate în corturi de evenimente, au devenit o sursă frecventă de deranj pentru locuitorii din zonele rezidențiale.

Gălăgia va fi sancționată cu amenzi cuprinse între 400 și 2.000 de lei

Acest proiect de lege își propune să impună reguli mai stricte în ceea ce privește zgomotele excesive și să ofere un cadru legal mai robust pentru sancționarea celor care încalcă aceste reguli, astfel încât să se asigure un mediu mai liniștit și mai confortabil pentru toți locuitorii.

Conform acestui proiect de lege, în afara orelor de liniște, gălăgia va fi sancționată cu amenzi cuprinse între 400 și 2.000 de lei. Ceea ce reprezintă o dublare a amenzilor față de nivelurile actuale, conform mediaflux.ro.