Infofinanciar > Info > Amenzi pentru părinții care iau copiii în vacanțe pe timpul școlii. Se efectuează controale în aeroporturi
Info

Amenzi pentru părinții care iau copiii în vacanțe pe timpul școlii. Se efectuează controale în aeroporturi

parinti amenda impact.ro
Sursa foto: arhiva companiei

Absența de la școală pentru a pleca în vacanță este considerată o încălcare a obligațiilor școlare. În plus, aceasta poate fi sancționată cu o amendă de până la 2.500 de euro. Cuantumul amenzii variază în funcție de țară. Aceasta începe de la un minim de 500 de euro și ajunge până la valoarea maximă de 2.500 de euro.

Părinții care își scot copiii de la școală pentru a merge în vacanță pot fi sancționați în unele țări europene cu amenzi sau chiar cu închisoarea. De exemplu, românii care locuiesc în Germania și doresc să călătorească în țara lor de origine cu un copil aflat în vârstă școlară pot fi amendați cu 2.500 de euro de către autoritățile germane.

În România, absența de la școală în afara perioadelor de vacanță este reglementată strict prin lege. După cum arată legislația din România, părinții au obligația de a asigura prezența copiilor lor la școală. Dar și de a respecta calendarul academic stabilit de autorități.

Absențele nejustificate sunt sancționate potrivit prevederilor legale. Acestea pot include amenzi dar și alte măsuri disciplinare. Mai mult, conform celei mai recente ordonanțe de urgență, la acumularea a 10 absențe, indiferent de motiv, se suspendă acordarea burselor școlare, informează romaniatv.net