Infofinanciar > Info > Amenda STB în 2024. Cât te pot taxa controlorii dacă mergi fără bilet
Info

Amenda STB în 2024. Cât te pot taxa controlorii dacă mergi fără bilet

stb sursa foto Observator
sursa foto Observator

Persoanele care nu au bilet, abonament sau documente care să ateste gratuitatea pot primi o amendă consistentă. Astfel, cei care sunt prinși de controlori fără bilet sau pur și simplu nu îl validează riscă o amendă între 300-500 de lei în 2024.

Persoanele care circulă cu mijloacele de transport în comun trebuie să respecte anumite reguli. Precum plata călătoriei și comportamentul civilizat. În caz contrar, pot apărea amenzile. În 2024, vor fi aplicate amenzi pentru punerea bagajelor pe un scaun fără a plăti o călătorie suplimentară. Această amendă te poate face să scoți din buzunar între 100-500 de lei. Precum și pentru posesorii de abonamente care nu își validează călătoria de fiecare dată când urcă în autobuz, tramvai sau troleibuz.

În plus, cei care transportă lucruri ce ar putea aduce neplăcere pasagerilor, prin miros sau murdărie, vor fi amendați. De asemenea, același lucru se aplică și în cazul celor care transportă animale vii. În acest caz, amenda este foarte mare și este cuprinsă între 500-1.000 de lei, conform Adevărul .