Infofinanciar > Info > Amendă nouă pentru șoferi! Cei care nu respectă noua regulă vor fi sancționați
Info

Amendă nouă pentru șoferi! Cei care nu respectă noua regulă vor fi sancționați

amenda trafic
Sursă foto: romaniatv.net

Şoferii români riscă amenzi uriașe în cazul în care nu respectă o regulă banală. Astfel, traficul va fi schimbat începând cu luna următoare.

Parcările din București vor deveni la fel de scumpe ca în cele din marile țări în aproximativ o lună. În acest caz, noua regulă va intra în vigoare: municipalitatea vrea amenzi mai mari pentru cei care omit să achite taxa de cinci lei pe oră.

Amenzi peste amenzi

Din cauza bucureștenilor, compania de parking susține că a apelat la această variantă din cauza persoanelor care nu plăteau amenzile în valoare de 200 de lei. În acest caz, spun oficialii, aceștia trebuie să respecte regula pentru a evita o pierdere consistentă din buzunarul propriu.

Totodată, reprezentanții companiei susțin că, de când au pus noul regulament de parcare în aplicare, foarte mulți bucureșteni au ignorat amenzile de 200 de lei și speră că o sumă consistentă îi va face pe oameni să ia în serios sancțiunea.

Astfel Cristi Olaru, directorul companiei de parking, susține că dacă nu va achiziționată constatarea, se va ajunge la 1500-2500 de lei: ”Dacă nu achitați nota de constatare, această faptă devine contravenție şi sunteți supuși unei amenzi de la 1500 la 2500 de lei pentru persoană fizică”.Iar pentru persoanele juridice, amenda se ridică la 3.000-5.000 de lei.

Legile nerespectate de români

În același timp, consilierii generali susțin că măsura este una abuzivă și fără rost atât timp cât municipalitatea nu prioritizează nici crearea unor noi spații de parcare şi nici modernizarea transportului public.

Consilierul PSD, Marius Pavel, a adăugat ca acesta este un proiect ciudat ce nu își justifică menirea:”Avem un proiect ciudat, un proiect ce nu îşi justifică menirea. Avem un proiect ce ne arată incompetența acestei administrații de a colecta acea amendă de 200 de lei”, spune Marius Pavel, consilier general PSD.

Această lege nu este prima pe care românii nu o respectă. În România, autostopul este interzis încă din 2015, atunci când legea nr. 38/2003 a fost completată prin legea nr. 129/2015.

Astfel, legea menționează că transportul în regim de taxi sau de închiriere se poate realiza numai de către transportatori autorizați, care prezintă actevalabile: „Transportul în regim de taxi sau transportul în regim de închiriere se execută numai de către transportatori autorizați, care dețin autorizații taxi valabile, în cazul transportului în regim de taxi sau copii conforme valabile, în cazul transportului în regim de închiriere, eliberate în condițiile prezentei legi, pentru fiecare autovehicul utilizat (…) Este interzis transportul public, contracost, de persoane cu un autoturism, fără a deține pentru acesta, după caz, autoriza’ie taxi valabilă sau copie conformă valabilă”.

Proiectul noilor amenzi se află în dezbatere publică. Însă, pentru a deveni realitate, trebuie să intre pe ordinea de zi și să primească voturile consilierilor generali, conform sursei antena3.ro.