Infofinanciar > Info > Ambasadorul României în SUA, despre Viza Waiver: „Acest lucru sper că se va întâmpla anul viitor”
Info

Ambasadorul României în SUA, despre Viza Waiver: „Acest lucru sper că se va întâmpla anul viitor”

sursa facebook andrei muraru
sursa foto arhiva companiei

Într-o intervenție la postul de televiziune Prima News, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, susține despre intrarea României  în programul Viza Waiver, că este foarte optimist că acest lucru se va întâmpla anul viitor.

El susține că această foarte posibilă ridicare a vizelor, anul viitor, va contribui la construirea mai multor punţi pentru schimburi profesionale, instituţionale, de turism şi de afaceri între România şi SUA. „În 2021 am avut peste 17% în timp ce în 2022 am avut 12,61%, acea cifră mare din 2012 s-a datorat condiiţilor extraordinare de pandemie, când am avut de peste trei ori mai puţine aplicaţii pentru viză şi numărul a rămas constant dar raportat la numărul total de cereri. Nu este o scădere conjuncturală, vine ca urmare o unor eforturi pe ambele maluri ale Atlanticului şi la Bucureşti şi la Washington, a unor semnale transmise şi de partea română şi americană către publicul român.

Anul trecut am avut un număr substanţial mai mare de aplciaţii pentru viză, în continuare Ambasada SUA încurajează pe toţi cei care au o viză care a expirat să solicite reînnoire, fără interviu. Noi credem că acest trend arată pe de o parte o tendinţă pozitivă şi în spate stă voinţa ambelor guverne de a îndeplini toate condiţiile privind scutirea de vize şi de a permite României să intre în acest program Viza Waiver, sperăm noi de anul vitor”, a subliniat Andrei Muraru, în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, potrivit Digi24.