Infofinanciar > Esential > Alina Gamauf, Carrefour, la Gala Capital: „Sărbătorim 23 de ani de la inaugurarea primului magazin în România
Esential

Alina Gamauf, Carrefour, la Gala Capital: „Sărbătorim 23 de ani de la inaugurarea primului magazin în România

Alina Gamauf pe scena Premiilor Capital

Alina Gamauf este membru în Comitetul Executiv Carrefour România și coordonează arii precum: Resurse Umane, CSR, Corporate Affairs și Property. Alina are o experiență de peste 15 ani în domeniul Resurselor Umane, atât la nivel local, cât și internațional. Este pasionată de ceea ce face, implicându-se activ în consolidarea unui mediu de lucru divers și incluziv, certificat Top Employer timp de doi ani la rând. Sub coordonarea sa, Carrefour România sprijină proiecte de solidaritate, concentrându-se pe trei piloni principali: educație, comunitate și mediu.

Alina a avut o contribuție semnificativă în extinderea amprentei fizice și în achiziția brandului Cora în 2023, iar pentru anul în curs are ca principal obiectiv continuarea procesului de integrare a universului Cora în structura de business Carrefour.

Alina Gamauf a primit din partea Revistei Capital Prmiul pentru „Integrarea cu succes a operațiunilor și echipelor Cora în Lumea Carrefour”. „Este o mare onoare și o mare bucurie pentru noi să primim această recunoaștere, chiar într-o perioadă de sărbătoare. Săptămâna viitoare sărbătorim 23 de ani de la inaugurarea primului Carrefour în România. Anul trecut, 2023, a fost unul extrem de important pentru noi pentru că ne-am mărit familia, ni s-au alăturat 2.000 de colegi noi entuziaști. Am pornit într-o călătorie, spunem noi, de succes”, spune Alina Gamauf pe scena Premiilor Capital.

„Lucrăm cot la cot pentru a integra echipele pe de-o parte, dar și la remodelarea spațiilor comerciale. Dorim să continuăm această poveste și să spunem la final că a fost un succes. Vă mulțumim pentru recunoaștere. Vorbesc la plural pentru că ridic acest premiu în numele celor 17.000 de colegi. Plecăm de aici cu o responsabilitate, aceea de a reveni pe scenă la anul cu noi proiecte”, continuă Alina Gamauf.

Alina Gamauf Reușitele ultimului an

Mișcările făcute anul trecut în piață de Carrefour au fost desoebit de importante. „Fiecare an aduce noi provocări și oportunități, iar anul 2023 nu a făcut excepție. O noutate importantă a anului a fost fuziunea operațiunilor și a echipelor Cora. Integrarea universului Cora în Lumea Carrefour a presupus o muncă de echipă bazată pe o strânsă colaborare și valorificarea expertizei fiecărui coleg implicat. Misiunea noastră este ca noii colegi să poată asimila într-un ritm firesc schimbarea. Și pentru că vorbim despre echipă, colegii noștri sunt motorul principal al succesului Carrefour. De aceea, toate proiectele noastre au scopul de a-i sprijini în evoluția lor profesională prin programe adaptate nevoilor lor“, declară Alina Gamauf pentru Capital.

Tot în 2023, a fost lansată ediția cu numărul 3 a programului „Școala de Lideri“, reprezentativ pentru Lumea Carrefour, care se adresează viitorilor angajai cu roluri manageriale. Dar și „Digital Retail Academy“, „Women encourage Women“ sau campania „Inclusiv TU“, acțiuni ce fac parte din strategia Carrefour de a fi un angajator divers și incluziv.

Peste 100%

În ceea ce privește aria de CSR, Carrefour adoptă o abordare integrată, iar acest lucru a dus la dezvoltarea strategiilor de sustenabilitate și solidaritate. „Nucleul strategiilor  noastre de sustenabilitate este strâns legat de Indicele CSR și Tranziție Alimentară, care urmărește, pe durata mai multor ani, evoluția companiei în termeni de sustenabilitate. Cei 17 indicatori sunt grupați în patru categorii, care măsoară performanța pentru: Produse, Magazine, Clienți și Angajați. Pentru anul 2023, rezultatul Carrefour România a fost de 104%, depășind țintele setate“, ne dezvăluie Gamauf.

Dintre proiectele desfășurate în anul 2023, aceasta a nominalizat „Gesturi mici pentru practici mari“ – un proiect educațional cu o componentă de economie circulară, în care școlile sunt dotate cu panouri solare, iar economiile astfel făcute la facturile de energie electrică sunt convertite în proiecte pentru elevi. Dar și „Gust pentru sănătate“, aflat la cea de-a doua ediție – „un proiect cu care țintim să îi educăm pe adolescenți și părinți cu privire la adoptarea unui stil de viață echilibrat, printr-o abordare holistică, axată pe echilibrul minte – suflet – corp și natură“, precizează Alina Gamauf.

Provocările unei cariere solide

Provocările fac parte din viața noastră de zi cu zi și au un caracter imprevizibil. „Totuși, indiferent de natura lor și de momentul în care apar, este bine să le privim drept oportunități de evoluție. Acesta este mesajul pe care aș dori să îl dau mai departe și care pe mine mă inspiră în a privi provocările drept modalități de a mă autodepăși și a deveni un profesionist mai bun“, ne mai spune Alina.

„În cei aproape patru ani de când fac parte din Lumea Carrefour nicio zi nu a fost la fel precum cealaltă datorită faptului că singura constantă o reprezintă echipa formată din colegi implicați, buni profesioniști în domeniul lor. Colegii mei mă inspiră și mă motivează zi de zi. Sau, cum ne place nouă să spunem, Lumea Carrefour e mai mult. E despre oameni“, subliniază Alina Gamauf.

Gala Capital „Femei de Succes” 2024

Revista Capital a premiat femeile care fac performanță în România în cadrul Galei Capital „Femei de Succes”, ediția 2024. Evenimentul a avut loc joi, 20 iunie 2024, și a reunit femei lider din mediul de business, antreprenoriat, politic, cultural, medical, social, sportiv și mass-media.

Gala Capital „Femei de Succes” se numără printre evenimentele de tradiție organizate de revista Capital. În fiecare an, revista Capital celebrează performanțele femeilor din România și recunoaște rolul acestora în dezvoltarea mediului economic, administrativ și social din țara noastră.