Infofinanciar > Info > Rusia e îngrijorată! Alimentele ucrainene aduse în România nu îndeplinesc standardele UE
Info

Rusia e îngrijorată! Alimentele ucrainene aduse în România nu îndeplinesc standardele UE

Rusia e îngrijorată! Alimentele ucrainene aduse în România nu îndeplinesc standardele UE
Sursa foto: libertatea.ro

Maria Zaharova susține că guvernul român nu a luat nicio măsură pentru a-și proteja interesele în contextul crizei din Ucraina. Preferă să nu conteste deciziile Bruxelles-ului care sprijină regimul de la Kiev. În cadrul briefingului său de presă, Zaharova a adus în discuție problema furnizării de alimente ucrainene în România care nu respectă standardele UE.

Deși Rusia critică adesea Uniunea Europeană și valorile acesteia, fiind preocupată de apropierea fostelor republici sovietice, cum ar fi Moldova, de blocul comunitar, Zaharova este îngrijorată de calitatea produselor alimentare ucrainene livrate în România. Care nu corespund standardelor impuse de UE. Ea a menționat „informațiile apărute periodic în mass-media” privind aceste produse neconforme.

,,Dorim să precizăm că, datorită poziţiei sale geografice şi a conjuncturii actuale, România a devenit în ultimii ani una dintre destinaţiile-cheie. Pentru tranzitul şi comercializarea produselor agricole din Ucraina. Acest lucru a dus la saturarea pieţei locale cu produse alimentare mai ieftine. Adesea de calitate inferioară”, le-a spus Zaharova jurnaliştilor ruşi, conform libertatea.ro.